Home Action camera review Rollei actioncam 400 review: goedkope action camera

Rollei actioncam 400 review: goedkope action camera

5108
0
rollei actioncam 400

Hij ziet er dan misschien wel wat vierkanter uit dan de andere actiecamera’s die je van het merk gewoon bent, maar de scherpe prijs van de Rollei actioncam 400 maakt alles goed – zeker wanneer je een kijkje neemt naar de accessoires die in de box meegeleverd worden en het feit dat het toestel beelden in 1080p aan 30 fps kan vastleggen. Bovendien is weegt de camera slechts 78 (!) gram and voel je hem haast niet op je hoofd wanneer je hem bijvoorbeeld met een kleefbeugel op je veiligheidshelm bevestigt.

Vergelijk prijzen bij:

De rubberen textuur zorgt ervoor dat het apparaat goed in de hand van de gebruiker ligt en zorgt ervoor dat deze actioncamera ideaal is voor personen die hun actioncamera zelf liever vasthouden. Ook de meegeleverde waterbestendige case, die tot op 40m diepte onder water kan gaan, is een grote troef. Daarnaast komt de Rollei actioncam 400 met allerlei verschillende accessoires zoals een kleefbare fiets- en helmbeugel én enkele straps/pads. Helaas laat de kwaliteit hiervan wel iets te wensen over: nadat wij ons proefexemplaar probeerden te monteren met één van de kleefbare pads, merkten we al gauw op dat de camera niet stevig vast hing, terwijl ons RC-wagentje op afstandsbediening relatief traag reed.

BEKIJK OOK: Beste action camera kopen TOP 10

 

Gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel

Shots inkaderen gaat als een fluitje van een cent dankzij het 2-in-1 LCD-scherm, die een live overzicht geeft van de beelden die je vastlegt. De 960×240 resolutie is ideaal voor de grootte van het scherm, én de helderheid is voldoende om het apparaat buiten te gebruiken. Hoewel het beeld er wat korrelig uitziet, zien de opgenomen video’s er in werkelijkheid beter uit.

rollei actioncam 400 accessoires

De aan/uit- en opnameknoppen bevinden zich aan de bovenkant van het apparaat, én ook de Wi-Fi-knop is een leuke aanvulling. Met deze knoppen kan je de Rollei actioncam 400 aanschakelen, door de menu’s bladeren en de instellingen wijzigen. Echter is het heel wat eenvoudiger om het toestel simpelweg te bedienen met de apps voor iOS en Android. Je smartphone kan je via Wi-Fi met de camera verbinden. Hier komt dat handig knopje voor te pas.

Ook hier heb je de mogelijkheid om de beelden live te bekijken via de app, maar helaas worden deze met twee seconden vertraging naar je apparaat gestreamd. Bovendien wordt het beeld sterk gecomprimeerd, waardoor je heel wat ruis en artefacten op het scherm te zien krijgt. Nogal teleurstellend, gezien andere gelijkaardige actiecamera’s op dit vlak sterker presteren. Maar je moet natuurlijk het lage prijskaartje in gedachten houden.

 

Polsbediening & batterij

Het bedienen van de Rollei actioncam 400 via de smartphone is niet altijd even handig, gezien het feit dat je beide handen moet vrijhouden of speciale handschoenen moet dragen. Gelukkig wordt het toestel meegeleverd met een extra afstandsbediening die je aan de pols kan bevestigen. Deze heeft drie grote knoppen met led-lampjes die aantonen of het apparaat al dan niet aan het opnemen is.

rollei actioncam 400 kopen

Je kan deze afstandsbediening tot op 15m afstand gebruiken en opladen via micro-USB, net zoals je dat moet met de actioncamera zelf. Echter heeft de afstandsbediening een gebruiksduur van zo’n 240 uur, waardoor je je geen zorgen moet maken. De camera daarentegen stelt wel wat teleur: het duurt slechts één uur en vijftien minuten om de batterij leeg te doen lopen.

 

Beeldkwaliteit

Op vlak van opname-instellingen moet je niet erg veel van de Rollei actioncam 400 verwachten: naast 1080p aan 30fps is het enkel mogelijk om in 720p aan 60fps te filmen. Er wordt geen enkele andere optie voorzien om de framerate te verhogen, ook al ben je daarvoor bereid wat van de resolutie op te geven. Slecht nieuws dus voor diegenen die op zoek zijn naar een camera waarmee je slow motion video’s kan maken. Daarvoor is de Rollei actioncam 400 niet geschikt voor.

Met de camera kan je ook afbeeldingen trekken en nadien een timelapse-video monteren, maar met 3 megapixels zien de foto’s er wel erg teleurstellend uit, zeker wanneer je gebruik maakt van de waterbestendige case. De lens slaagt er namelijk niet in om het plastic van de case uit het beeld te filteren.

Wanneer we wat beelden opnamen zonder de case kwamen de afbeeldingen er stukken beter uit, maar de scherpte kon ons nog steeds niet overtuigen. De hoeken van het beeld zagen er erg zacht uit en de kleurverzadiging stelt teleur. Ook is het beeld niet erg stabiel en moet je heel wat “vibraties” doorheen je video weerstaan.

 

In een notendop: Rollei actioncam 400 review

Hoewel de camera met verschillende accessoires wordt geleverd, én de polsbediening in sommige situaties erg handig kan blijken, kan de Rollei actioncam 400 niet genoeg op tafel leggen om onze redactie te overtuigen. Hoewel de prijs dan wel erg laag is, laat de kwaliteit van de accessoires (zoals de pads) en de camera te wensen over. Ook de levensduur van de batterij liet ons in de steek.

Vergelijk prijzen bij:

 

 

BEKIJK OOK: Beste action camera kopen TOP 10

RECENSIES OVERZICHT
Onze score
Vorig artikelSONY FDR-X1000V review 4K action camera
Volgend artikelGoPro kopen? De modellen op een rij
rollei-actioncam-400-review-goedkope-action-cameraHoewel de camera met verschillende accessoires wordt geleverd, én de polsbediening in sommige situaties erg handig kan blijken, kan de Rollei actioncam 400 niet genoeg op tafel leggen om onze redactie te overtuigen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in