Home Beste waterdichte camera kopen TOP 10

Beste waterdichte camera kopen TOP 10

beste waterdichte cameraTwee derde van de planeet is bedekt in water, maar het merendeel van de camera’s neemt het je niet in dank af als je ze daarin meesleurt. Een waterdichte camera is daarentegen helemaal thuis in onderwaterscènes, en laat je soms wel 25 meter diep duiken naar de perfecte foto. Deze camera’s zijn ook allemaal bestand tegen schok en vorst, en sommige modellen zeuren ook niet over een beetje druk.

Direct naar: 

Daar houdt de pret niet op, want er zijn ook veel stevige camera’s te vinden met functies zoals GPS, WiFi-antennes, en zelfs actiegerichte extra’s zoals een kompas of altometer.

Als je een goede waterdichte camera kopen gaat, kan de beeldkwaliteit zich ook nog eens meten met die van een typische compactcamera voor landrotten. Je hoeft in ruil voor foto’s in ruwe omgevingen alleen concenssies te doen op het gebied van zoombereik.

Dus laat jezelf niet tegenhouden door de camera, want ieder van deze versterkte machines geniet van het buitenleven.

Onze TOP 10

legende:   = 150€ of lager  | €€ = 150€ – 300€ | €€€ = 300€ en meer

ONDERWATER CAMERABESTE VOORPRIJS
Olympus Tough TG-6Beste topklasse onderwater compact camera
water-, schok-, vorst- en stofbestendig
bekijk aanbieding
Ricoh WG-80Beste outdoor camera + uiterst geschikt voor duikersbekijk aanbieding
Sealife Micro 3.0 ProBeste professionele duikcamera met lichtbekijk aanbieding
Polaroid iE090Beste goedkope waterdichte compactcamerabekijk aanbieding
Tibagoodsbeste waterdichte wegwerpcamerabekijk aanbieding
GoPro Hero10 BlackBeste topklasse action camera, zonder twijfel het beste van het bestebekijk aanbieding
GoPro Hero8 BlackUitstekende gopro aan een zachtere prijsbekijk aanbieding
ONDERWATER CAMERABESTE VOORPRIJS
Olympus Tough TG-6Beste topklasse onderwater compact camera
water-, schok-, vorst- en stofbestendig
bekijk aanbieding
Ricoh WG-80Beste outdoor camera + uiterst geschikt voor duikersbekijk aanbieding
Sealife Micro 3.0 ProBeste professionele duikcamera met lichtbekijk aanbieding
Polaroid iE090Beste goedkope waterdichte compactcamerabekijk aanbieding
Tibagoodsbeste waterdichte wegwerpcamerabekijk aanbieding
GoPro Hero10 BlackBeste topklasse action camera, zonder twijfel het beste van het bestebekijk aanbieding
GoPro Hero8 BlackUitstekende gopro aan een zachtere prijsbekijk aanbieding

Keuze gemaakt? Dan vind je hier de beste deals:

klik op het logo om naar de shop te gaan

Coolbluebol.comamazon

 

Waterdichte camera overzicht:

Olympus Stylus Tough TG-3

Sensor: 16.1 MP 1/2.3-inch CMOS | Lens: 4x optische zoom (25-100mm equivalent) | Scherm: 3-inch, 460k-dot LCD | Continuopname: 5 fps (25 frames) | Video: 1080p HD

Olympus Stylus Tough TG-3 waterdichte cameraDe meeste verstevigde camera’s klinken behoorlijk sterk op papier, maar weinig modellen kunnen zich meten met de uitzonderlijke bouwkwaliteit en het vertrouwenswekkend ruige gevoel van de TG-3. Hij overleeft vallen van 2.1 meter, temperaturen van -10°, 100kg aan druk, en onderwatertochtjes op 15 meter diepte. Dat is niet de diepste waterbestendigheid op de markt, maar voor de rest is de TG-3 gebouwd om alles te overleven dat je maar kunt bedenken.

Met zijn flinke, ergonomische ontwerp en goed ontworpen knoppen is de TG-3 een genot om te gebruiken in alle weersomstandigheden. Hij is ook voorzien van nuttige functies voor trektochten, zoals een makkelijk te gebruiken GPS-systeem, elektronisch kompas, en diepte- en drukmeters. De WiFi-antenne maakt afbeeldingen delen tot een genot, en de herziene 460k-dot LCD-monitor overtreft alle concurrentie met zijn helderheid en kijkhoeken.

De beeldkwaliteit van de 16Mp CMOS-sensor is minder indrukwekkend. Foto’s in goed licht zien er uitstekend uit, maar tegen de tijd dat je ISO800 bereikt is er behoorlijk wat ruis en detailverlies.

De heldere, f/2.0 lens met zijn optische zoombereik tot 4x kan hierop echter moeilijk worden aangesproken, en heeft geen enkel probleem om te focussen op een afstand vanaf slechts 1 cm, zodat je prachtige macrofoto’s kunt nemen.

 

Panasonic Lumix DMC-FT5

Sensor: 16.1 MP 1/2.33-inch CMOS | Lens: 4.6x optische zoom (28-128mm equivalent) | Scherm: 3-inch, 460k-dot LCD | Continuopname: 10 fps (7 frames) | Video: 1080p HD

Panasonic Lumix DMC-FT5 waterdichte camera kopenDe Lumix FT5 van Panasonic is weliswaar geen jonkie meer, maar hij kan zich nog steeds meten met de beste moderne watervaste compactcamera’s.

De beeldopname wordt geregeld door een 16.1MP-sensor die detailverlies even goed weet te vermijden als sommige rivaalcamera’s, en die indrukwekkend helder blijft bij gevoeligheden tot ISO1600.

Een 4.6x Leica-lens biedt een 35mm-equivalent focaal bereik van 28-128mm, en is optisch gestabiliseerd om het schudden van de camera te verminderen. Helaas valt de minimale afstand van 5cm tegen in vergelijking met de 1cm-macromodus van veel concurrenten.

De FT5 blijft ook achter op het gebied van waterdichtheid, met een maximale diepte van 13m – de meest oppervlakkige van de groep. Verder is hij helemaal geen slappeling, en je kunt de FT5 dan ook met een gerust hart laten vallen van twee meter, bevriezen bij -10°, en begraven onder 100kg.

Een indrukwekkend fel LCD-scherm maakt het makkelijk om je shot in beeld te krijgen, en het snelle en betrouwbare autofocussysteem en de nauwkeurige belichtingsmeter zorgen dat afbeeldingen altijd worden zoals je ze had gepland, of dat nu boven of onder water is.

Tel dan ook nog extra’s mee zoals GPS, WiFi met camerabediening op afstand, en NFC-koppeling om makkelijk afbeeldingen te delen, en de FT5 blijkt een geweldig manusje-van-alles.

 

Ricoh WG-4 GPS waterdichte camera

Sensor: 16.0 MP 1/2.3-inch CMOS | Lens: 4x optische zoom (25-100mm equivalent) | Scherm: 3-inch, 460k-dot LCD | Continuopname: 1.5 fps (60 frames) | Video: 1080p HD

beste waterdichte camera Ricoh WG-4 GPS

De Ricoh WG-4 GPS is gebouwd om iedere vorm van misbruik te overleven. Hij straalt ruigheid uit, en overleeft een snoekduik van 14 meter diep, een val van twee meter, en temperaturen van -10°, naast de drukbestendigheid tot 100kg.

Binnen dit gepantserde uiterlijk schuilt een 16.0-megapixelsensor die makkelijk zijn mannetje staat bij ISO400 en lager. Puntvorming bij hogere sensorgevoeligheid en bovengemiddelde chromatische aberratie zorgen dat de WG-4 zich net niet kan rekenen tot de top van de stevige compactcamera’s met betrekking tot beeldkwaliteit.

De WG-4’s 4x optische zoomlens kan zich maximaal openen tot f/2.0, waardoor meer dan genoeg licht binnenkomt voor nachtelijke- en actiefoto’s. Er is ook optische beeldstabilisatie om het schudden van de camera binnen de perken te houden.

De lens wordt omgeven door zes LEDs, die nabije voorwerpen verlichten bij gebruik van de 1cm Digital Microscope-modus. Ze kunnen ook handmatig worden geactiveerd om de camera te veranderen in een handige zaklamp.

Veel van de actiegerichte functies, zoals GPS, maken van de MG-4 een aantrekkelijke optie voor bij het sporten, vooral omdat er een enorme hoop accessoires beschikbaar is om de camera te bevestigen aan een fiets of kayak. Het is jammer dat de schietsnelheid 1.5fps op volledige resolutie van je misschien niet bijhoudt.

 

Nikon Coolpix AW120

Sensor: 16.0 MP 1/2.3-inch CMOS | Lens: 5x optische zoom (24-120mm equivalent) | Scherm: 3-inch, 921k-dot OLED | Continuopname: 6.9 fps (5 frames) | Video: 1080p HD

Nikon Coolpix AW120 waterdichtecamera

Functies zijn de kracht van de AW120, die uitgerust is met een fantastisch GPS-systeem, interactieve wereldkaart, en WiFi-antenne, naast een altometer en een onderwater dieptemeter. Hij houdt de actie ook goed bij, met dank aan een snelle burst-modus van 6.9fps, full HD video-opname, en een respectabele accuduur van 350 foto’s.

Ook aan de buitenkant valt veel te waarderen, met dank aan het 921k-dot OLED-scherm. Even indrukwekkend is de waterbestendigheid tot 18 meter diepte, waarmee de camera behoorlijk kan duiken, en het feit dat hij blijft werken bij een temperatuur van -10° of na een val van twee meter. Zoals altijd biedt het gladde voorpaneel niet veel grip.

Maar het grootste probleem van de AW120 is de beeldkwaliteit. Detail wordt op iedere gevoeligheid uitgesmeerd – en dit mag dan niet heel duidelijk zijn als je de afbeeldingen in het klein bekijkt, maar de kleuren blijven modderig en grijs. Onregelmatige belichtingscontrole en inconsistente witbalans helpen ook niet echt.

De Coolpix AW110 van vorig jaar liep tegen dezelfde problemen aan, dus het is jammer dat deze camera het niet beter doet, vooral omdat de prijs is opgevoerd. Maar als je jezelf niet te druk maakt over de beeldkwaliteit zijn er meer dan genoeg speeltjes te vinden op de AW120 om te zorgen dat hij zijn geld waard is.

 

Canon PowerShot D30

Sensor: 12.1 MP 1/2.3-inch CMOS | Lens: 5x optische zoom (28-140mm equivalent) | Scherm: 3-inch, 461k-dot LCD | Continuopname: 1.9 fps | Video: 1080p HD

waterdichte camera Canon PowerShot D30

De Canon PowerShot D30 kan dieper duiken dan al zijn rivalen, die hij met een maximum van 25m ver achter zich laat. De rest van de ruigheidseigenschappen zijn echter meer middelmatig, en de D30 maakt (in tegenstelling tot de Olympus TG-3, Panasonic FT5 en Ricoh WG-4) geen claims op het gebied van druk.

Met dank aan een verfrissend ontwerp met grote knoppen is de camera bijzonder makkelijk te gebruiken, zelfs onder water of met handschoenen aan. Het 3.0″ LCD-scherm is ook een van de felste van het stel.

De D30 is absoluut een genot om te gebruiken, maar stelt teleur met de kwaliteit van de foto’s. De 12.1MP-sensor en DIGIC 4-processor komen direct uit de oude D20, en ontwikkelen merkbare ruis op ISO400 en hoger. De detailniveaus zijn tenminste wel hoog, en is er weinig teken van vervaging.

GPS is ook aanwezig in de D30, net zoals video-opname in Full HD. De snelheid van de continuopname is echter relatief laag met 1.9fps, en je krijgt geen WiFi-antenne of automatische panoramamodus.

Het staat buiten kijf dat de PowerShot D30 een watervast wonder is, maar afgezien van het extra duikbereik en de ergonomische voordelen wordt de camera gewoon verslagen door de concurrentie.

 

Fujifilm FinePix XP80

Sensor: 16.4 MP 1/2.3-inch CMOS | Lens: 5x optische zoom (28-140mm equivalent) | Scherm: 2.7-inch, 461k-dot LCD | Video: 1080p HD

Fujifim FinePix XP80 beste onderwater camera

Fujifilm is hier de goedkoopste optie, maar bijt nog steeds van zich af met waterdichtheid tot 15m en schokbestendigheid tot 1,75m, naast stof- en vorstbestendigheid.

De 16.4MP-sensor houdt zich goed onder sterk licht, maar binnendeurs valt het detail weg er wordt ruis snel zichtbaar. Veel camera’s verslaan ook met gemak de teleurstellende accuduur van 210 foto’s en macromodus van 9cm.

De ingebouwde WiFi en timelapse-functie zijn tegen deze prijs een leuke toevoeging, maar ze worden tegengewerkt door de lage kwaliteit van het LCD-scherm.

Wij vinden het een goede koop, zolang je kunt leven met de compromissen.

 

Conclusie waterdichte camera kopen tips

Met bovenstaande tips en top 10 lijst gaan we er vanuit dat je voor jou persoonlijk de beste keuze kan maken als je een waterdichte camera kopen gaat. Moch je nog vragen hebben dan mag je die steeds in de comments stellen.

Ben je er nog niet aan uit, lees ook ons artikel met onderwatercamera kopen tips.

LEES OOK: Waterproof camera kopen gids

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in