Home Ricoh camera Ricoh WG-50 review

Ricoh WG-50 review

0
Ricoh WG-50 review

Moet je de Ricoh WG-50 kopen?

De Ricoh WG-50 is de opvolger van de WG-30 (en WG-40, welke beschikbaar was in sommige landen) met iets betere specificaties, waaronder een verbeterde waterbestendigheid tot 14 meter en beter schokbestendigheid tot 1,6 meter.

De onderwater camera heeft een stevig ontwerp en grip met vries- en stofbestendigheid, maar de camera heeft geen gps en ook geen wifi of Bluetooth. De Ricoh WG-50 is beschikbaar in zwart of oranje en heeft een 16-megapixel BSI-CMOS sensor en Full HD video opnamemogelijkheden. In deze Ricoh WG-50 review zullen we hem uitgebreid onder de loep nemen.

Vergelijk prijzen direct bij:


 

Positieve- en negatieve eigenschappen

Positief

 • Waterbestendig tot 14 meter
 • Schokbestendig
 • Indrukwekkende macromodus
 • Zes leds voor macro foto’s
 • Ingebouwde HDR-modus

Negatief

 • Rood led-licht flitst elke keer wanneer je een foto maakt
 • Vreemde positie standaard
 • Ruis in foto’s
 • Scherm met 16:9 beeldverhouding met lage resolutie
 • Mist optische beeldstabilisatie
 • Geen oriëntatiesensor
 • Slechte prestaties tijdens weinig licht
 • Slechte waarde voor het geld
 • Geen wifi

 

Belangrijkste functies en eigenschappen

 • 16-megapixel BSI-CMOS sensor
 • 5x optische zoomlens, f/3,5-5,5
 • 2,7-inch scherm, 230k dots
 • Waterbestendig (14 meter), schokbestendig (1,6 meter), vriesbestendig
 • Full HD video opnames
 • ISO125 tot ISO6400
 • 1 cm macro
 • HDR modus, digitale microscoop
 • Interval foto, interval video
 • Beschikbaar in zwart of oranje

 

Functies en eigenschappen

De Ricoh WG-50 wijde hoek 5x optische zoomlens die gelijk is aan 28 tot 140 mm in 35 mm termen. De camera maakt gebruikt van een digitale stabilisatie in plaats van optische en heeft een ingebouwde flits voor omstandigheden met weinig licht en ook 6 led macrolichten rond het objectief voor close-up foto’s. De camera wordt geleverd met een macroring, welke het mogelijk maakt om de camera rechtstreeks op een vlakke ondergrond te plaatsen.ricoh wg-50 action camera review

Tijdens het foto’s maken is er een Auto Foto modus, welke automatisch de beste camera-instellingen voor de gedetecteerde scène selecteert. Er zijn nog een aantal andere modi waar je uit kan kiezen, zoals HDR, digitale microscoop, time-lapse en nog meer. Wanneer je klaar bent met foto’s maken, dan kan je deze bewerken met verschillende filters.

De WG-50 is waterbestendig tot 14 meter, schokbestendig tot 1,6 meter, vriesbestendig tot -10°C en stofbestendig.

Video’s worden opgenomen in Full HD 1080p met 30 fps en je kan ook hoge snelheidsfoto’s opnemen met 120 fps. De WG-50 kan verbonden worden met een HDTV voor afspelen via HDMI.

Vergelijk prijzen direct bij:


 

Gebruik

De Ricoh WG-50 heeft een ruige stijl met een aantal verschillende texturen, vormen en randen die het makkelijk maken om de camera vast te pakken, zelfs wanneer deze nat is. Vooral aan de voorkant is de grip erg effectief. Aan de achterkant zitten een aantal verhoogde puntjes om je duim betere grip te geven en een grote metalen lus maakt het makkelijk om de polsband te vast te maken. De camera voelt stevig aan, wat je ook mag verwachten van een camera die schokbestendig is.ricoh wg-50 action camera kopen

De knoppen achterop de camera zitten redelijk dicht op elkaar en als je grote handen hebt, dan zal je mogelijk tegen problemen aanlopen. Voor het overgrote deel hadden we echter geen problemen om de camera te gebruiken. De groene knop op de achterkant brengt een snelkoppelingen naar voren op het scherm en hier kan je vier verschillende opties selecteren met de 4-way controller.

Het scherm is 2,7-inch en heeft een wijde beeldverhouding van 16:9. Wanneer je dus foto’s maakt met een beeldverhouding van 4:3, dan zullen er grote zwarte balken links en rechts van het scherm verschijnen, waardoor de foto erg klein lijkt. Als je besluit om alles met een 16:9 beeldverhouding vast te leggen om het maximale uit het scherm te halen, dan worden de foto’s vastgelegd met 12 megapixels.

Beste Ricoh WG-50 Review

De menu’s zijn aardig makkelijk om te gebruiken en wanneer je schakelt tussen modi, dan geeft de camera een korte uitleg van de modus. Ingebouwde hulp voor de opties in het menu zou de camera nog makkelijker om te gebruiken maken.

De accuduur is 300 foto’s volgens Ricoh, wat goed is voor een compactcamera. We raden echter aan om een reserve accu te kopen als je van plan bent een hoop foto’s en video’s te maken.

De sluiterreactie en focussnelheden zijn snel en de tijd tussen foto’s is redelijk goed. Continu foto’s maken met een volledige resolutie is langzaam met 1 fps. Om sneller foto’s te maken moet je overschakelen op de snelle continue fotomodus, welke een lagere resolutie van 5MP heeft en de camera zal in die modus zo’n 30 foto’s met een snelheid van 15 fps maken.


 

Prestaties

Kwaliteit van de foto’s

ricoh wg-50 review action camera kopen

De camera heeft een betrouwbare belichting en zal in de meeste gevallen foto’s produceren met helderde verzadigde kleuren. Portretfoto’s met flits verhogen meestal de ISO-instelling en met ISO1000 creëer je een foto met weinig detail en een beetje vaag met weinig kleur. D-Range instellingen laten je selecteren of de correctie van hoogtepunten en schaduwen ingeschakeld is of niet.

Vergelijk prijzen direct bij:

 

Kwaliteit van de lens

De fotokwaliteit is een beetje teleurstellend, met zachte foto’s, vooral bij het langere uiteinde van de zoomlens. De macro prestatie is een kracht van de camera en de 6 leds die rond het objectief zitten kunnen helpen om het onderwerp te verlichten. Ruis is zichtbaar bij alle ISO-instellingen, alhoewel dit niet een probleem is als je de foto’s niet in hun originele resolutie bekijkt.

Goedkope Ricoh WG-50 Review

Het gebrek aan een beeldstabilisatie en een redelijk langzaam objectief limiteert de prestaties tijdens weinig licht. Foto’s zijn geschikt voor delen op sociale media websites, waarbij de lagere resolutie en heldere kleuren zullen helpen.

 

Prestaties van de ISO ruis

Ruis is het laagste bij ISO125, alhoewel je het nog steeds kan zien wanneer je foto’s in de originele resolutie bekijkt. De hoeveelheid detail is aardig goed bij ISO125 en ISO200. Dit daalt echter snel bij ISO400, omdat de ruis dan toeneemt. Voor situaties met weinig licht zijn ISO800 tot ISO1600 mogelijk bruikbaar, alhoewel de ruis toeneemt en het detail afneemt.foto kwaliteit ricoh wg-50

Bij ISO3200 is de ruis erg sterk en we raden aan om deze instelling te vermijden, alhoewel de resultaten mogelijk bruikbaar zijn als je deze kleiner maakt en op het internet gebruikt. ISO6400 kan je het beste vermijden, aangezien de ruis hoog is en het detail erg laag.

 

Prestaties van de witbalanskwaliteit foto ricoh wg-50 review

Automatische witbalans (AWB) geeft je een warme kleur tijdens gloeilicht en de gloeilamp preset geeft een nauwkeurig resultaat. AWB presteert erg goed onder tl-licht en de tl-preset geeft een ietwat warm resultaat.

 

Digitale filters

Er zijn erg weinig effecten beschikbaar tijdens het maken van foto’s, alhoewel je de kleur aan kan passen met de keuze uit helder, natuurlijk, levendig, dia en monochroom. Bij het terugkijken heb je echter een hoop effecten tot je beschikking.

foto kwaliteit ricoh wg-50

Een aantal opties zijn klein gezicht filter, collage, HDR en origineel frame. De camera heeft geen panoramische modus.

 

Video

De camera neemt Full HD op met 30 fps of 1280 x 720 met 60 fps. De optische zoom is beschikbaar tijdens het opnemen van de video. Slow motion video is ook beschikbaar, welke een resolutie van 720p en een frame rate van 120 fps heeft.

Goedkoopste Ricoh WG-50 Review

Je moet goed opletten wanneer je de camera vasthoudt tijdens het opnemen van een video, aangezien er alleen maar elektronische beeldstabilisatie beschikbaar is.


 

Conclusie van de Ricoh WG-50 review

ricoh wg-50 reviewVanwege de prijs en het gebrek aan ingebouwde wifi is er geen reden om deze camera te kiezen in plaats van de Fujifilm FinePix XP120 of de nieuwe XP130, tenzij je allergisch bent voor wifi. De WG-50 heeft unieke macro led-lichten die rond de lens zitten, welke helpen om macrofoto’s te verlichten.

De camera geeft ook een goede kleur en meestal een betrouwbare belichting. Het gebrek aan optische beeldstabilisatie naast de zachte foto’s maakt het echter moeilijk om deze camera aan te bevelen.

De camera heeft ook veel last van ruis en biedt slechte prestaties tijdens weinig licht. Voor deze omstandigheden kan je beter een smartphone gebruiken met een helderdere apertuur en ideaal gezien een optische beeldstabilisatie.

Vergelijk prijzen direct bij:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in