Home Action camera review EKEN H9R review

EKEN H9R review

590
2
EKEN H9R Review

Moet je de EKEN H9R kopen?

EKEN is een techmerk dat erg populair in het Oosten is geworden vanwege hun indrukwekkende camera’s. Nu probeert het bedrijf ook de westerse markt te veroveren. De H9R is een waterdichte actie camera ontworpen met veelzijdigheid en waar voor je geld in het achterhoofd.

Met een indrukwekkende 4K-sensor in een compacte behuizing, is deze action camera geschikt voor alles van surfen tot fietsen. In deze EKEN H9R review zullen we kijken wat hij zoal te bieden heeft.

Vergelijk prijzen direct bij:


 

In de doos

In de doos vind je een grote verscheidenheid aan accessoires terug, samen met de camera, de laadapparatuur en de literatuur. Afhankelijk van de accessoires die je kiest, krijg je een waterdichte behuizing op afstand en talloze bevestigingen voor stuur en helm. EKEN H9R review action camera budget

Bij sommige bundels wordt zelfs een SD-kaart meegeleverd. EKEN raadt een class-10 model aan en een minimale opslagcapaciteit van 16GB.


 

Functies en eigenschappen

De H9R heeft een behuizing met een stevige en compacte polycarbonaat omhulsel met aan weerszijden getextureerde oppervlaktes om je optimale grip te bieden. Aan de voorkant vind je de camera en een aan/uit-knop terug, terwijl je op de achterkant een 2-inch scherm krijgt. Verscheidene knoppen voor de navigatie in de interface zijn strategisch op de bovenkant en zijkant van de behuizing geplaatst, naast poorten voor een Micro SD-kaart, HDMI-verbinding en USB-opladen. Aan de rechterkant zit tot slot ook een kleine luidspreker.eken h9r action camera kopen

Vergelijk prijzen direct bij:

De H9R zelf heeft een gepatendeerde sensor die foto’s met een resolutie van 12MP en video’s tot 4K vast kan leggen. Alhoewel het apparaat redelijk compact is, steekt de sensor niet te veel uit de behuizing, waardoor je hem makkelijk op kan bergen.

Als je slowmotion video’s wilt maken of gewoon een soepelere video wilt, dan kan je de resolutie verlagen naar 720p om met 120 fps nog steeds een redelijk scherp beeld krijgen. Er zijn verschillende modi waar je uit kan kiezen, van foto en burst-foto tot time lapse en loop opnames.

action camera EKEN H9R review

Tijdens deze EKEN H9R review valt het ons op dat veelzijdigheid zeker een groot aandachtspunt in het ontwerp van de H9R is. De vele mounts in de doos maken deze action cam geschikt voor een verscheidenheid aan sporten en activiteiten. Met de stuur mount kun je tijdens het fietsen filmen en met de waterdichte behuizing is de H9R geschikt voor elke vorm van watersport. De meeste gebruikers geven aan dat het objectief niet beslaat tijdens gebruik, wat vaak het geval is in deze prijsklasse. Met de waterdichte behuizing kan de camera tot 30 meter onder water gebruikt worden zonder drukschade op te lopen. Dit is genoeg voor de meeste personen, zelfs duikers.

De 2.4G-afstandsbediening is een nog een accessoire die je terugvindt in de doos. Hij heeft vier knoppen waarmee je de interface aan kan sturen en met de meegeleverde band kan je hem om je pols dragen. Hij werkt op maximaal 10 meter en kan opnames starten en stoppen en foto’s maken. De afstandsbediening is erg handig wanneer je je handen vrij moet houden, maar hij had wel iets kleiner mogen zijn.


 

Beeldkwaliteit

De beelden zijn helder en scherp, zonder al te scherp langs de randen te zijn. De groothoeklens heeft een indrukwekkend gezichtsveld van 170 graden. Over het geheel genomen werkt de sensor overdag goed, maar bij weinig licht moet je niet te veel verwachten. Het verschil tussen 4K en 1080p is nagenoeg niet merkbaar, afgezien van de bestandsgrootte en dit doet ons tijdens deze EKEN H9R review vermoeden dat we hier niet te maken hebben met echte 4K. Om ruimte en accuduur te besparen is het dus waarschijnlijk beter om gewoon Full HD opnames te maken.

EKEN H9R Review action camera

Wat je filmt kan direct worden bekeken op het 2-inch FHD-scherm aan de andere kant van de camera. Je kunt hier ook het instellingenmenu vinden, zodat je de camera kunt aanpassen en bedienen zonder dat je een externe verbinding met een ander apparaat nodig hebt. Het display is helder en leesbaar in zonlicht en niet te glanzend.

Action cam EKEN H9R Review

Als je je opnamen wilt verplaatsen naar een ander apparaat, is het proces zo eenvoudig als het verwijderen van de micro SD-kaart en het kopiëren van de video’s. Helaas lijkt er bij deze cam geen software meegeleverd te zijn, wat betekent dat je beperkt wordt tot de instellingen die op het apparaat zelf staan.


 

Accuduur

De H9R wordt aangedreven door een 1050 mAh accu, welke maximaal twee uur gebruikstijd biedt. Afhankelijk van de bundel die je koopt krijg je er een extra accu bij, wat natuurlijk erg handig is.

EKEN H9R review 4k action camera

Gezien de prijs is het ongelofelijk wat je allemaal krijgt en maakt dit een uitstekende action camera voor beginners of personen die niet noodzakelijk het beste van het beste willen waar ze hun bankrekening voor moeten plunderen.


 

Conclusie van de EKEN H9R

eken h9r camera action kopenDe vele accessoires en extra’s samen met de stevige constructie maken dit een goede action camera voor beginners. De accu’s kan je makkelijk opladen en meegeleverde onderwaterbehuizing kan je ook buiten het water gebruiken om de camera extra te beschermen.

Als je een grote SD-kaart hebt en je opnames vaak genoeg verplaatst/verwijdert, dan kan je de EKEN H9R ook als dash cam gebruiken. Kortom een action cam die biedt wat je kan verwachten voor de lage prijs en veel opzichten zelfs nog meer. Het is geen GoPro, maar dat probeert het ook niet te zijn en dat moet je natuurlijk ook niet verwachten in deze prijsklasse.

Vergelijk prijzen direct bij:

RECENSIES OVERZICHT
Onze score
Vorig artikelGoPro Hero 7 Black review
Volgend artikelPanasonic Lumix DMC-FT30 review
eken-h9r-reviewDe vele accessoires en extra's samen met de stevige constructie maken dit een goede action camera voor beginners. De accu's kan je makkelijk opladen en meegeleverde onderwaterbehuizing kan je ook buiten het water gebruiken om de camera extra te beschermen.

2 REACTIES

 1. Over de camera ben ik tevreden
  Alleen de looptijd van de accu niet echt.
  Hij haalt GEEN 2 UUR.
  Hoogstens 1 uur.
  Dus een extra accu is raadzaam
  Toch een leuke camera

 2. Bij de Eken r9 heb ik rondingen in het beeld. Het midden is goed maar aan buitenkant heb ik ronding. Kun je dit verwijderen ????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in