Home Action camera GoPro Hero 7 White review

GoPro Hero 7 White review

492
0
GoPro Hero 7 White

De GoPro Hero 7 White kopen?

De GoPro Hero 7 White is de goedkoopste en meest basis actioncamera van de Hero 7 serie. Hij heeft geen luxe functies, zoals GPS of live-streaming. Daarnaast is de maximale resolutie voor opnemen 1440p. Hij is dus echt zo basis mogelijk gemaakt.

Dit is op zich niet een probleem als je niet meer nodig hebt. Dit model is echter duurder dan wat de concurrentie biedt. Als je goed zoekt, dan kan je een beter model vinden voor een lagere prijs. Dus is de Hero 7 White het geld waard? Je ontdekt het vandaag.

Vergelijk prijzen direct bij:


 

Technische specificaties

 • Afmetingen: 62,3 x 44,9 x 28,3 mm
 • Gewicht: 93 gram
 • Videoresoluties: 1440p 60 fps, 1080p 60 fps
 • Bitsnelheid: 40 MB/s
 • Foto: 10 MP
 • Videostabilisatie: ja, standaard systeem (werkt tot 1080p 60 fps)
 • Modi: automatisch weinig licht, burst, slo-mo, TimeWarp video
 • Functies: wifi + bluetooth, geavanceerde windruis reductie, spraakcontrole, ‘linear’ gezichtsveld
 • Scherm: 2-inch touchscherm
 • Waterbestendig tot 10 meter
 • Poorten: USB-C, microSD-kaartsleuf
 • Geheugen: microSD Class 10 en SDXC-kaarten, tot 256 GB
 • Accu: ingebouwde 1220 mAh li-ion
 • Accuduur: 100 minuten bij 1440p met 60 fps

Ontwerp

De Hero 7 White lijkt erg veel op de Hero 7 Silver. Het enige verschil is dat de kleur veel lichter is. De action camera is gemaakt van lichtgrijs kunststofrubber. Dit materiaal is fijn, aangezien het goede grip biedt. Ook hoef je je geen zorgen te maken over krassen of vingerafdrukken. Als je hem in het water wilt gebruiken, dan heb je tot 10 meter geen behuizing nodig.

gopro hero 7 white kopen beste action camera

Vergelijk prijzen direct bij:

Net als de meeste actioncamera’s heeft GoPro gekozen voor een eenvoudige lay-out voor de knoppen. Dit betekent dat er zo min mogelijk fysieke knoppen zijn. In dit geval zijn er maar twee. Eentje voor foto’s en video’s en een aan/uit- en modusknop. Dit maakt de camera erg eenvoudig om te gebruiken. Alle andere instellingen en functies kan je via het 2-inch touchscherm aan de achterkant beheren. Deze gebruik je net als het scherm van een smartphone. Gewoon vegen en tikken.

De GoPro Hero 7 White heeft een ingebouwde 1220 mAh accu. Je kan hem niet vervangen met een andere wanneer hij leeg is. Dit model is meer bedoeld voor gebruikers die genoeg aan de basis hebben. Deze personen gebruiken de camera meestal niet zoveel dat ze genoeg hebben aan één accu. Deze beperking krijg je echter ook bij het duurdere Silver model. Aan de ene kant snappen we de keuze van GoPro wel, maar aan de andere kant niet.

gopro hero 7 white beste action camera

De concurrentie biedt namelijk deze optie wel, zonder dat de bouwkwaliteit of de afmetingen hier onder lijden. Deze modellen zijn ook nog goedkoper dan de Hero 7 White. Dus het is niet erg dat GoPro kosten wil besparen, maar dan moet de prijs daar natuurlijk ook naar zijn.

De camera heeft alleen een USB-C en microSD-kaartsleuf. Deze zitten verborgen achter een klepje aan de zijkant. Wanneer je de camera onderwater gaat gebruiken, dan moet je goed opletten dat deze goed dicht zit.


 

Accessoires

GoPro staat bekend om de vele accessoires die geboden worden. En daar is een goede reden voor. Ze hebben een indrukwekkende selectie van accessoires en mounts die je aan kunt schaffen. Met de camera worden echter ook een aantal meegeleverd. Het pakket bevat een frame, een universele GoPro adapter, vlakke en gebogen plakkende mounts en een USB-C naar USB-A-kabel.

gopro hero 7 white accessoires

Bekijk GoPro accessoires

Deze zijn voldoende om de camera te gebruiken. De plakkende mounts kan je gebruiken om aan elk solide oppervlak te bevestigen. Alle GoPro-camera’s worden geleverd met deze.

Net als de Silver is de White niet compatibel met de GoPro Dive waterbestendige behuizing. Dus je kan er niet dieper dan 10 meter mee duiken.


Instellingen en menu

Alle Hero 7 actioncamera’s hebben een nieuwe gebruikersinterface ontvangen. We zijn blij om te zien dat GoPro ook heeft besloten om deze update bij hun goedkoopste camera toe te voegen. Het is zeker een stap in de juiste richting om hem het geld waard te maken. De nieuwe interface werkt zo’n beetje als een smartphone app. De schakelt tussen verschillende modi door over het scherm te vegen.

gopro 7 white kopen beste action camera

Vergelijk prijzen direct bij:

Daarnaast hebben de indicators voor de accu en het geheugen ook kleur gekregen. De groene kleur zorgt ervoor dat ze eruit springen en makkelijker te zien zijn. Het is zeker een verbetering vergeleken met de witte indicators die voorheen gebruikt werden.

Ook zijn er portret- en landschapmodi toegevoegd. Dit betekent dat het scherm de positie van de camera aan zal houden. Als je dus de camera kantelt in een portret positie, dan zal het scherm ook kantelen. Dit is net als bij een smartphone. We snappen het nut hier niet helemaal van, maar er zijn vast mensen die dat wel zien.


Videokwaliteit

De GoPro Hero 7 White is het goedkoopste en zwakste model van hun nieuwe serie. De maximale resolutie waar je video’s mee op kan nemen is 1440p met 60 fps. Full HD 1080p met 60 fps is ook een optie. Dit is prima voor de doelgroep van dit model. Als we echter naar de prijs van deze actioncamera kijken, dan hadden we echter meer verwacht. Laten we echter een kijkje nemen hoe hij presteert.

Videokwaliteit

Qua beeldkwaliteit zijn we tevreden. Je krijgt de typische neutrale GoPro kleuren en het beeld is duidelijk. Alles is scherp en gedetailleerd, ook wanneer je met 1440p opneemt. Bij 1080p kan je ook gebruikmaken van de beeldstabilisatie, waardoor je video’s er soepel uitzien.


Accuduur

Zoals gezegd is de accu ingebouwd in de camera. We hebben al aangegeven dat we dit niet helemaal begrijpen, omdat de concurrentie wel een verwijderbare accu biedt. Dit is echter de keuze van GoPro en een manier om het vlaggenschipmodel van de goedkopere modellen te onderscheiden.

gopro 7 hero white batterij accuduur

Deze accu biedt ongeveer 100 minuten gebruikstijd wanneer je opneemt bij 1440p met 60 fps. Dit is redelijk standaard en niet spectaculair te noemen. Voor de doelgroep zal dit echter wederom voldoende zijn.


Conclusie

We begrijpen dat GoPro ook een budgetcamera wil bieden. Is dit echter wel een budgetcamera? Als we de specificaties bekijken en de prijs niet weten, dan zouden we zeggen ja, een prima budgetmodel.

gopro 7 hero white voorkant beste instap action camera

Wanneer je dan echter naar de prijs kijkt, dan zal je met een beetje zoeken betere camera’s op elk gebied kunnen vinden en voor een lagere prijs.

GoPro heeft natuurlijk de naam mee, maar we kunnen je garanderen dat de meeste onbekende merken echt geen rotzooi aanbieden. Persoonlijk zien we hem dus niet snel concurreren met de andere modellen in zijn prijsklasse.

Bekijk ook de GoPro Hero 7 Black en de GoPro Hero Silver

Vergelijk prijzen direct bij:

RECENSIES OVERZICHT
Onze score
Vorig artikelGoPro Hero 7 Silver review
Volgend artikelDJI Osmo Action review: uitstekende prijs-kwaliteit
gopro-hero-7-white-reviewAlhoewel dit een goede instap camera van GoPro is, kun je voor hetzelfde geld uitgebreidere action camera's van andere merken kopen. Deze koop je als je per se een GoPro wilt hebben en de bijbehorende software.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in