Home Action camera Vergelijking GoPro Hero 7 modellen

Vergelijking GoPro Hero 7 modellen

479
0
GoPro Hero 7 modellen

Welke GoPro Hero 7 kopen?

GoPro heeft recent hun nieuwe Hero 7 camera’s uitgebracht en we in dit artikel zullen we je helpen om de verschillen te begrijpen. Om verwarring bij de klant te voorkomen, heeft GoPro zijn aanbod vereenvoudigd door de GoPro Hero 7 serie in te delen in drie onderscheidende camera’s. Dit zijn de Hero 7 Black, Hero 7 Silver en Hero 7 White.

We zullen hieronder de nieuwe functies van de Hero 7 Black bespreken ten opzichte van zijn voorganger, de Hero 6 Black. Ook zullen we de verschillen tussen de drie nieuwe Hero 7 camera’s bespreken. Als je twijfelt tussen de verschillende modellen, lees dan snel verder en kies vervolgens het model uit die de functies biedt die het beste bij je passen.

Vergelijk prijzen direct bij:


 

Nieuwe functies GoPro Hero 7

HyperSmooth videostabilisatie

Alleen beschikbaar op de Hero 7 Black

Een van de meest indrukwekkende nieuwe functies is de nieuwe HyperSmooth stabilisatiefunctie van de Hero 7 Black. Een technologie die voor een ‘gimbalachtige’ opname zorgt, maar zonder de gimbal. Een gimbal is een externe camerastabilisatie, wat een schuddende actie-opname er soepel uit kan laten zien. Dit is een accessoire die elke professionele avontuurlijke videograaf moet hebben.

gopro voice control foto

GoPro heeft hun eigen gimbal in de vorm van de Karma Grip, waar je zo’n €360 voor betaalt. Toen we opnames van de GoPro Hero 7 Black met en zonder de Karma Grip vergeleken, was het verschil niet groot. De Karma Grip presteert beter, maar voor de meeste personen zal de elektronische beeldstabilisatie van de Hero 7 Black voldoende zijn. Je raakt de randen van je opname wel kwijt, omdat de stabilisatie elektronisch en niet optisch is.

GoPro Hero 7 vergelijking

Vergelijk prijzen direct bij:

Deze beeldstabilisatie wordt mogelijk gemaakt door een GP1-chip en 2GB SDRAM. De Hero 7 Silver en Hero 7 White hebben dit niet, maar nog steeds een soort van 3-axis stabilisatie, wat voor veel betere beelden zorgt dan bijvoorbeeld de Hero 3 en Hero 4 camera’s.

 

SuperPhoto HDR-modus

Alleen beschikbaar op de Hero 7 Black

Nog een nieuwe en exclusieve functie voor de Hero 7 Black, is SuperPhoto. Deze optionele modus verbetert je foto’s door automatisch een van de volgende vier modi toe te passen: High Dynamic Range (HDR), lokale tone-mapping, multi-frame ruisreductie of geen verwerking. Je kan SuperPhoto ook instellen op alleen HDR. Hierbij worden drie foto’s snel achter elkaar gemaakt en vervolgens aan elkaar gehecht tot één foto met geoptimaliseerde kleuren.

Beste GoPro Hero 7 Black Review

Deze modus werkt vooral erg goed bij het maken van foto’s van landschappen. Hij is niet bedoeld voor actiefoto’s of voor het vastleggen van snel bewegende objecten.

 

TimeWarp video

Alleen beschikbaar op de Hero 7 Black

Met deze functie kan je gestabiliseerde timelapse video’s maken in een makkelijk te navigeren formaat. De camera-instellingen doen de wiskunde voor je. Jij besluit de interval op basis van hoelang je de video wilt maken. Je kunt kiezen uit vijf opties, beginnende bij 2x snelheid (1 minuut opname voor een 30 seconden timelapse), helemaal tot 30x (5 minuten video voor een 10 seconde timelapse).

video instellingen gopro hero 7 actiecamera

Dit is vooral een leuke functie om te gebruiken op bewegende dingen, zoals rafts of mountain bikes. Je kunt je GoPro bevestigen, beginnen met opnemen in TimeWarp en uiteindelijk een snelle, prachtige en indrukwekkende stabiele video van een anders lange trip krijgen.

 

Livestreamen

Alleen beschikbaar op de Hero 7 Black

Zoals bij veel van de nieuwe functies, heeft GoPro de moeite gedaan om het delen van wat je vastgelegde inhoud op sociale media en andere platformen makkelijker te maken.

gopro hero 7 livestreamingDeze specifiek functie maakt het mogelijk om video’s rechtstreeks naar Facebook Live te streamen. Later zal YouTube ook ondersteund worden.

 

Verticale opnames

Beschikbaar op de Hero 7 Black, Hero 7 Silver en Hero 7 White

Verticale opnamen zijn nu in alle drie de camera’s gebouwd, zodat je je horizontale opnames niet handmatig hoeft aan te passen voor Snapchat of Instagram Stories.

GoPro Hero 7 Black

Je kunt ook rechtstreeks delen naar je Instragram via de GoPro app, wat weer een stap minder is die je op een andere manier uit moet voeren.

 

Fototimer

Beschikbaar op de Hero 7 Black, Hero 7 Silver en Hero 7 White

Dit is niet bepaald een uitspringende functie in de action camerawereld. GoPro gebruikers zullen het echter op prijs stellen dat alle GoPro Hero 7 modellen uitgerust zijn met een fototimer (3 of 10 seconden).

gopro hero 7 display touchscreen action camera kopen

Dit is de eerste keer dat GoPro dit heeft toegevoegd aan hun Hero camera’s. Dus geen gedoe meer om die selfies en groepsfoto’s vast te leggen.

 

Overgenomen functies van vorige modellen

Ondanks hun prijsverschillen hebben alle drie GoPro Hero 7 camera’s een aantal vergelijkbare functies. Veel van deze functies komen van vorige modellen, zoals:

 • Ingebouwde waterdichte bescherming tot 10 meter zonder behuizing
 • LCD-touchscreen: In tegenstelling tot vroegere GoPro-series hebben alle camera’s van de GoPro Hero 7 serie deze functie.
 • Automatische videostabilisatie: Verschilt per camera, waarbij de Hero 7 Black de beste biedt.
 • Spraakcommando’s: Bedien je camera handsfree met commando’s als “GoPro, maak een foto” of “GoPro, begin met opnemen”.
 • Slow-motion, time-lapse video en burst-modi
 • Wifi-mogelijkheden en compatibiliteit met bluetooth, GoPro-app en QuikStories
 • Compatibiliteit met de Supercharger oplader (apart verkrijgbaar) om je GoPro veel sneller op te laden dan een standaard lader.
 • Compatibiliteit met 30+ GoPro mount opties (apart verkrijgbaar).

Er zijn echter ook verschillen tussen de GoPro Hero 7 camera’s op het gebied van de overgenomen functies. Waarbij sommige in mindere mate geïmplementeerd worden en andere bij sommige modellen helemaal niet. Deze functies zullen we hieronder bespreken.

 

4K/60fps video’s

Hero 7 Black heeft dit rechtstreeks overgenomen van de voorganger. De Hero 7 Silver biedt maximaal 4K/30fps en de Hero 7 White maximaal 1440p/60fps

Bij het weergeven van de kwaliteit die een camera kan weergeven, refereert het eerste nummer (bijv 4K, 2,7K, 1440, 1080) naar de hoeveelheid pixels (resolutie) en het tweede nummer (bijv. 30, 60, 240) naar de frames per second of beelden per seconde.

video instellingen gopro hero 7 actiecamera

De resolutie van 1080p wordt ook wel HD genoemd en 4K heeft letterlijk vier keer de resolutie van HD. Als jij en je computer de mogelijkheid hebben om de enorme bestandsgroottes van 4K-opnames te verwerken, dan is dat een droom van elke professionele videobewerker. Je kunt bijsnijden, inzoomen of pannen zonder HD-detail te verliezen of makkelijker een kwalitatieve foto maken.

GoPro Hero 7 serie

Vergelijk prijzen direct bij:

Voor de meeste van ons is dit echter te overdreven en onnodig. Als je moment probeert vast te leggen om later terug te kijken, dan is 1080p/60fps (wat alle drie de camera’s ondersteunen) meer dan genoeg. Met de HyperSmooth stabilisatie van de Hero 7 Black, krijg je dan ook nog eens opnames die bijna helemaal vrij van schudden zijn.

De 4K/30fps opnames van de Hero 7 Silver zijn vergelijkbaar met de mogelijkheden van de Hero 5 Black. De 1440p/60fps opnames van de Hero 7 White zijn daarnaast vergelijkbaar met de huidige Hero.

 

Verwijderbare, vervangbare accu

Hero 7 Black heeft dit rechtstreeks overgenomen van de voorganger. Niet mogelijk bij de Hero 7 Silver en Hero 7 White

Een verwijderbare accu maakt het mogelijk om gebruik te maken van reserve-accu’s voor lange opnames. Dit is dus een voordeel van de Hero 7 Black ten opzichte van de Silver en White. accu van gopro hero 7

Deze laatste twee hebben een ingebouwde accu (zoals de meeste smartphones) en moeten dus opgeladen worden wanneer ze leeg zijn.

 

12MP foto’s

Hero 7 Black heeft dit rechtstreeks overgenomen van de voorganger. De Hero 7 Silver/White bieden 10MP

MP verwijst naar ‘megapixels’ en 10-12MP is tegenwoordig vrij standaard voor digitale camera’s of veel smartphone camera’s. Voor de dagelijkse gebruiker is het verschil tussen een 10MP- en 12MP-camera verwaarloosbaar.

foto's maken met gopro hero 7

Vooral als je voornamelijk foto’s digitaal deelt om te bekijken op telefoon-, tablet- of laptopschermen (vs. printen in groot formaat). De 10MP functie is vergelijkbaar met de huidige GoPro Hero camera.

 

Protune

Hero 7 Black heeft dit rechtstreeks overgenomen van de voorganger. Niet beschikbaar bij de Hero 7 Silver/White

Dit geeft je handmatige controle over veel geavanceerde instellingen, zoals kleurbalans, ISO-limieten, belichting, sluitertijd en beeldscherpte.

 

Foto’s in RAW-formaat maken

Hero 7 Black heeft dit rechtstreeks overgenomen van de voorganger. Niet beschikbaar bij de Hero 7 Silver/White

In tegenstelling tot JPEG-bestanden, waarbij beelden gecomprimeerd worden, leggen RAW-bestanden alle gegevens vast bij het maken van een foto. Dit leidt tot een indrukwekkend kleurbereik en scherpe details.

actie camera kopen gopro beste actiecamera

Dit is van onschatbare waarde voor professionele fotografen die hun foto’s naderhand willen bewerken. Ook amateurfotografen die het niet erg vinden om hun foto’s handmatig te bewerken, zullen deze mogelijkheid op prijs stellen.

 

GP1-chip

Hero 7 Black heeft dit rechtstreeks overgenomen van de voorganger. Niet beschikbaar bij de Hero 7 Silver/White

GoPro Hero 7 Black

Deze chip werd voor het eerst geïntroduceerd bij de Hero 6 Black. Hij versterkt kleuren en verbetert prestaties tijdens weinig licht.

 

Burstmodus van 30fps

Hero 7 Black heeft dit rechtstreeks overgenomen van de voorganger. 15fps bij de Hero 7 Silver/White

Voor scherpe actiefoto’s op hoge snelheden is de mogelijkheid om automatisch 30 beelden vast te leggen in een seconde geweldig. Dit maakt het mogelijk om dingen vast te leggen met de GoPro, wat niet mogelijk is met de meeste grote, luxe camera’s. Het verschil tussen 30 en 15fps is groot, maar voor sommige personen is de laatste meer dan voldoende.

 

8x slo-mo video

Hero 7 Black heeft dit rechtstreeks overgenomen van de voorganger. 2x slo-mo voor de Hero 7 Silver/White

Hou je van slow-motion opnames? Alle drie GoPro Hero 7 modellen bieden deze mogelijkheid. De Hero 7 Black biedt echter de meeste flexibiliteit.

 

GPS

Hero 7 Black/Silver hebben dit rechtstreeks overgenomen van de voorganger. Niet beschikbaar op de Hero 7 White

Volg je snelheid, afstand, hoogte, hoogtewinst en meer. Voeg vervolgens GPS Performance Stickers toe aan je video’s in de GoPro app om te laten zien hoe snel, ver en hoog je bent gegaan.

 

Lcd-scherm aan de voorkant

Hero 7 Black heeft dit rechtstreeks overgenomen van de voorganger. Niet beschikbaar bij de Hero 7 Silver/White

Het lcd-scherm aan de voorkant van de Hero 7 Black maakt het gemakkelijk om de accuduur, opnamestand, instellingen en het aftellen van de fototimer in de gaten te houden, zelfs als je voor de camera staat in plaats van achter de camera.

gopro hero 7 black vergelijken

Vergelijk prijzen direct bij:

Wanneer je de camera bevestigd heb op een plaats waar je moeilijk bij de achterkant kan komen, dan is dit kleine schermpje erg handig. Alle GoPro Hero 7 camera’s hebben een lcd-touchscreen aan de achterkant.

 

Waarom de Hero 7 Silver of Hero 7 White kopen?

Het heeft geen zin om alle toeters en bellen te hebben (of hiervoor te betalen) als je niet van plan bent om ze te gebruiken. Voor de meeste personen die alleen maar mooie foto’s en video’s willen maken en deze digitaal willen delen, zijn de meer budgetvriendelijke Hero 7 Silver en Hero 7 White camera’s meer dan voldoende.

gopro hero 7 silver vergelijken met white en black beste actie camera

Met deze twee camera’s heeft GoPro geprobeerd om het eenvoudige ontwerp en intuïtieve gebruikerservaring van moderne smartphones na te bootsen. Je hoeft dus niet in een ingewikkelde handleiding te duiken om te beginnen. Als je bijvoorbeeld slow-motion opnames wilt maken, dan hoef je niet handmatig de resolutie en frame-rate instellingen aan te passen. Dit is wel het geval bij de Hero 7 Black, omdat je meer opties hebt. Bij de goedkopere modellen hoef je alleen maar op het icoontje met een slak te tikken op het scherm.

De verschillen tussen twee zijn minimaal, maar de Silver biedt het volgende wat de White niet heeft:

 • Mogelijkheid om 4K-opnames te maken (met max 30fps)
 • WDR-foto’s (Wide Dynamic Range)
 • GPS-mogelijkheden, waaronder stickers in je video om data weer te geven.

 

Welke GoPro Hero 7 camera moet je kopen?

Kies de GoPro Hero 7 Black als je de meest geavanceerde, professionele GoPro Hero camera wilt hebben. Als je ooit vertrouwd (of gedroomd) hebt over een externe stabilisatie om opnames zonder schudden vast te leggen, dan zal je de ingebouwde HyperSmooth stabilisatie geweldig vinden. Je krijgt ook een grote verscheidenheid aan video- en foto-mogelijkheden waar je uit kan kiezen. Waaronder foto’s in RAW-formaat vastleggen, automatische HDR of video’s streamen naar Facebook Live. De Hero 7 Black is geweldig voor reizen en lange fotosessies, professionele foto- en videografie en diehard GoPro fans die op zoek zijn naar de nieuwste en beste technologie.modellen gopro hero 7De GoPro Hero 7 Silver en Hero 7 White bieden de eenvoudigste gebruikerservaring, voor snelle, makkelijke HD-video’s en -foto’s. Dit zijn de camera’s voor jou, als je voornamelijk je ervaringen met vrienden en familie of op sociale media deelt en je geen zin hebt om een hoop tijd te spenderen aan bewerking naderhand.

Ze zijn iets smaller en lichter dan de Hero 7 Black en erg eenvoudig en intuïtief om te gebruiken. Ideaal voor personen die hun eerste GoPro willen kopen of voor gebruikers van de oude modellen die op zoek zijn naar een upgrade. Vooral Hero 3 en Hero 4 gebruikers die de ingebouwde stabilisatie van de nieuwe modellen nog niet ervaren hebben.

GoPro Hero 7 White

De Hero 7 Silver biedt een perfecte midden optie voor ontluikende video- en fotografen. Je kan profiteren van hoogwaardige mogelijkheden en bewerkingsopties, maar zonder je bankrekening te hoeven plunderen.

De Hero 7 White is het beste voor je portemonnee en voor personen die simpel geweldige foto’s en video’s willen maken om te delen met geliefden.

We hopen dat je met behulp van dit artikel een GoPro Hero 7 camera kan vinden die bij je wensen en behoeften past.

Vergelijk prijzen direct bij:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in