gopro hero 3 black kopen

OPGELET, de GoPro here 3 is niet meer verkrijgbaar. Ga voor de nieuwe en beste GoPro

De GoPro Hero 3 Black werd onlangs vervangen door de nieuwe Hero 4, die wist te innoveren met een opnamemodus met een 4K-resolutie en 30 frames per seconde. Maar indien je niet geïnteresseerd bent in een action camera die kan filmen in 4K, kan je maar best de iets oudere GoPro Hero 3 Black kopen.

De oude GoPro Hero 3 kan je helaas niet meer overal terugvinden, maar de Go Pro Hero3 Black+ kopen zou nog net moeten lukken. Die schaf je aan voor een bedrag rond de 200 euro. Hoewel de concurrentie stilaan aanwakkert, komen gelijkaardige apparaten nog steeds niet in de buurt van de hoge framerate die GoPro aanbiedt.
Zo is de Drift Innovation Stealth 2 ongetwijfeld een geweldig apparaat, maar kan hij maximaal 30 fps behalen aan een resolutie van 1080p. De GoPro Hero3 doet daar een tikkeltje bovenop en geraakt vlot aan 60 fps, maar is vergelijking met de Stealth actioncamera slechts een ietsepietsie duurder. De GoPro Hero 3 Black kopen doe je dus als je geen zin hebt om te veel geld te spenderen aan een actiecamera.

>klik hier voor de beste prijs & gebruikersreviews >

 

Beeldkwaliteit

Er zijn drie verschillende modellen van de Hero 3 op de markt beschikbaar, waarvan voornamelijk de lenzen tussenin verschillen. De GoPro 3 Hero Black komt met de grootste sensor en presteert volgens de fabrikant beter bij weinig licht. Bovendien kan de Black-versie ook nog eens afbeeldingen trekken aan 12 megapixels.

Daarentegen komt de GoPro Hero 3 Silver-editie met een iets kleinere lens en kan hij nog juist 11 megapixels aan, waar de White-versie een (vreemd genoeg) grotere lens heeft, maar slechts aan 5 megapixels snaps kan nemen. Het is dan ook wel het goedkoopste model, waarvan het prijskaartje schommelt rond 150 euro’s.

Ook de videoformaten die elk apparaat ondersteunt, kunnen erg verschillen. Alle modellen kunnen natuurlijk tenminste aan 30 fps in 1080p filmen, wat geweldig is voor YouTube en social media, en ook aan 60 fps in 720p. Echter kan je ook de duurdere GoPro Hero 3 Black kopen als je wil filmen in 1080p aan 60 fps of 720p aan 100 fps. Dit is bijvoorbeeld geschikt als je een slow motion tape wil maken met je videobewerkingsprogramma. Hij kan ook filmen in 4K aan 12 fps, maar dat vinden wij persoonlijk nogal waardeloos. Bovendien kan je het verschil moeilijk opmerken tussen 1080p en 4K, zelfs op een 4K scherm.

gopro hero 3 accessoires

Zoals we eerder hebben vermeld, gaat afbeeldingen trekken met ieder apparaat ook iets anders. Zo kan de GoPro Hero 3 Black afbeeldingen trekken aan 30 fps, terwijl de Silver en White-versies slechts 3 fps en 12 fps halen. Iedere camera kan wel timelapse afbeeldingen aan verschillende intervallen vastleggen.

Het geheel zorgt ervoor dat je keuze hebt uit drie ongelofelijk veelzijdige actiecamera’s. Persoonlijk zouden wij ofwel de White-versie of de GoPro Hero 3 Black kopen, maar de keuze ligt aan jou. Baseer je voornamelijk op je budget en het feit dat 60 fps belangrijk voor je is.

 

Ontwerp

De Hero 3 is goed ontworpen en erg gebruiksvriendelijk. De knop aan de voorkant van het toestel schakelt de camera aan en stelt je in staat te scrollen door de verschillende menu’s op het kleine LCD-scherm. Daarentegen kan je met de knop aan de bovenkant verschillende opties in het menu aanvinken en beginnen met opnemen. Terwijl de camcorder aan het filmen is, branden er enkele rode ledlampjes op de voorkant, onderkant en bovenkant van het apparaat. Zo weet je precies wanneer je aan het opnemen bent.

Het enige wat ons niet kon smaken, is de plastic flap die voor de mini USB, micro HDMI en microSD slots staat te bengelen. Het is te klein en hangt er maar wat treurig aan.

 

Conclusie GoPro Hero 3 Black review

Wie overweegt om de GoPro Hero 3 Black te kopen, moet beseffen dat het apparaat niet erg schok- en waterbestendig is, én daarnaast ook niet kan bevestigd worden op een beugel. Echter kan je wel steeds gebruik maken van de meegeleverde cover (tot op 60m diepte) en harde case. Daarnaast is het apparaat erg vriendelijk in gebruik. De Black-editie komt daarnaast ook met een tripod, waarmee je de actiecamera op eender welke plek kan plaatsen. GoPro heeft ook voldoende accessoires in het aanbod voorzien, zoals de hoofdband, polscase en bar mount waarmee je het apparaat aan een stok of ander cilindervormig object (zoals een fietsstuur) kan bevestigen.

RECENSIES OVERZICHT
Onze score
Volgend artikelWelke is de beste onderwatercamera
gopro-hero-3-black-kopen-reviewWie overweegt om de GoPro Hero 3 Black te kopen, moet beseffen dat het apparaat niet erg schok- en waterbestendig is, én daarnaast ook niet kan bevestigd worden op een beugel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in