beste onderwatercamera kopen

Misschien laat je wel eens, als je een dag rondhangt op het strand of gaat snorkelen op een exotische plek, je camera thuis – omdat hij anders nat of beschadigd raakt. Als je daardoor geen foto’s durft te maken van je avonturen, overweeg dan eens een camera die wat misbruik kan hebben, en die zelfs onderwater door blijft werken. We geven een paar voorbeelden van de beste onderwatercamera voor op vakantie.

»» bekijk hier onze onderwatercamera kopen TOP 10 »

Canon PowerShot D30 beste onderwatercameraDe stevigste camera’s, zoals de Canon PowerShot D30, kunnen dieptes van 25 meter en vallen van twee meter overleven, en kunnen foto’s blijven maken bij temperaturen van -10°C of een druk van 100 kg. Onze favoriete onderwatercamera, de Olympus TG-3, weerstaat dieptes tot 15 meter, en is voorzien van een grote f/2 lens die een hoop licht vangt. De goedkopere Olympus Tough TG-850 heeft een scherpere lens, en is behoorlijk stevig, maar vangt minder licht – en je zult dus de ISO moeten verhogen zodra de zon onder begint te gaan.

Nikon 1 AW1 beste onderwatercameraNikon heeft een uniek aanbod in de vorm van de 1 AW1. Het is het enige verkrijgbare model met verwisselbare lens dat onderwater gebruikt kan worden zonder speciale behuizing. Hij is voorzien van een sensor van 1 inch, veel groter dan die van een typische compactcamera, en je kunt hem gebruiken tot 14 meter diepte. Momenteel zijn er twee lenzen beschikbaar voor deze camera waarmee onderwater kan worden gegaan, maar op het droge kan hij worden uitgerust met iedere 1 Nikon-lens.

Als je niet van plan bent om de camera onder water te gebruiken is het ook mogelijk om te kijken naar een D-SLR of compactcamera met verwisselbare lens, voorzien van een weerbestendige behuizing.

Misschien is de Nikon AW1 wel de beste onderwatercameraIn combinatie met een weerbestendige lens kun je plaatjes schieten met de Pentax K-50 en Pentax K-3, of de Olympus OM-D, EM-5, of E-M1 in een moesson. Gooi ze alleen niet in het zwembad – dan kun je je camera net zo goed in brand steken. Ten slotte is er, als je érg diep in de buidel wilt tasten, de weerbestendige digitale Pentax 645D, een camera van 40-megapixel waarvoor Pentax een aantal regenvaste lenzen levert.

 

Ben je er nog niet uit welke de beste onderwatercamera is? Lees dan ook:

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in