Home Waterdichte camera Waterproof camera kopen TOP 10 + tips

Waterproof camera kopen TOP 10 + tips

0
Waterproof camera kopen TOP 10 + tips

Foto’s onderwater nemen kan een belonende en handige ervaring zijn. Er zijn veel redenen waarom mensen voor onderwater camera’s kiezen. Mogelijk plan je een duik of snorkelvakantie en wil je de tropische zeelandschappen vastleggen. Of je wilt vissen volgen of fotograferen voordat je in het gebied gaat vissen. Wat de reden ook is om een waterproof camera te kopen, het is belangrijk om het juiste model uit te kiezen.

Er zijn twee primaire soorten waterbestendige camera’s, de compact camera en de DSLR (digital single lens reflex). Je zou eerst meer moeten leren over deze types om te bepalen welke het beste is voor je fotografie en/of filmografie.

Direct naar: 

Waterproof camera kopen TOP 10

legende:   = 150€ of lager  | €€ = 150€ – 300€ | €€€ = 300€ en meer

ONDERWATER CAMERABESTE VOORPRIJS
Olympus Tough TG-6Beste topklasse onderwater compact camera
water-, schok-, vorst- en stofbestendig
bekijk aanbieding
Ricoh WG-80Beste outdoor camera + uiterst geschikt voor duikersbekijk aanbieding
Sealife Micro 3.0 ProBeste professionele duikcamera met lichtbekijk aanbieding
Polaroid iE090Beste goedkope waterdichte compactcamerabekijk aanbieding
Tibagoodsbeste waterdichte wegwerpcamerabekijk aanbieding
GoPro Hero10 BlackBeste topklasse action camera, zonder twijfel het beste van het bestebekijk aanbieding
GoPro Hero8 BlackUitstekende gopro aan een zachtere prijsbekijk aanbieding
ONDERWATER CAMERABESTE VOORPRIJS
Olympus Tough TG-6Beste topklasse onderwater compact camera
water-, schok-, vorst- en stofbestendig
bekijk aanbieding
Ricoh WG-80Beste outdoor camera + uiterst geschikt voor duikersbekijk aanbieding
Sealife Micro 3.0 ProBeste professionele duikcamera met lichtbekijk aanbieding
Polaroid iE090Beste goedkope waterdichte compactcamerabekijk aanbieding
Tibagoodsbeste waterdichte wegwerpcamerabekijk aanbieding
GoPro Hero10 BlackBeste topklasse action camera, zonder twijfel het beste van het bestebekijk aanbieding
GoPro Hero8 BlackUitstekende gopro aan een zachtere prijsbekijk aanbieding

 

Waterproof camera kopen gids:

De compact camera of de DSLR?

Zowel compact als DSLR camera’s hebben voor- en nadelen. De compact camera wordt bijvoorbeeld voornamelijk gebruikt door beginnende fotografen of personen die op zoek zijn naar een goedkope camera. Dit is waar om een aantal redenen. Ten eerste zijn compact camera’s extreem makkelijk om te gebruiken en ten tweede zijn ze veel goedkoper dan DSLR camera’s. De compact camera is een geweldige ‘richt en schiet’ camera. Een DSLR geeft je echter veel meer controle over de functies en instellingen. Het geeft je daarnaast ook de mogelijkheid om van lenzen te wisselen. Een DSLR kan echter moeilijker om te besturen en gebruiken zijn voor de onervaren fotograaf. Voordat je een waterproof camera gaat kopen moet je de twee opties met elkaar vergelijken en besluiten wat de beste keuze is voor je behoeften.

 

Voor- en nadelen van de compact camera

De compact onderwatercamera is eenvoudig en recht toe, recht aan in gebruik. Er zijn veel verschillende modellen en stijlen die je moet overwegen voordat je een keuze maakt. De compact onderwatercamera’s hebben over het algemeen de volgende voor- en nadelen.

De voordelen

Er zijn veel redenen om voor een compact camera te kiezen. Het meest belangrijke is de eenvoud, waardoor ze een goede keuze zijn voor beginnende fotografen. Omdat de compact onderwatercamera geen gecompliceerde mogelijkheden heeft, kunnen beginnende fotografen simpelweg richten en schieten en nog steeds geweldige resultaten krijgen. Dit zijn een aantal voordelen van dit type camera.

 • Klein en licht
 • Goedkoop
 • Onderwatervideo (op veel modellen)
 • Heeft natte lens aanpassingsmogelijkheden

De nadelen

En dit zijn een aantal negatieve aspecten van compact camera’s.

 • Weinig of geen controle over het diafragma
 • Kleine sensor
 • Lagere beeldkwaliteit
 • Geen RAW mogelijkheden
 • Lagere snelheden
 • Focus en sluitingsvertraging
 • Hoge ISOs (meer ruis)

Waterproof Camera kopen

 

De voor- en nadelen van de DSLR

Voordat je besluit of de compact waterproof camera het juiste model is om te kiezen, zou je ook de DSLR moeten overwegen. Deze biedt meer controle en ook de mogelijkheid om een grote verscheidenheid aan afneembare lenzen te gebruiken. Er zijn echter ook negatieve punten en het is belangrijk om de voor- en nadelen te vergelijken.

De voordelen

De DSLR biedt geavanceerde schietmogelijkheden en andere voordelen, waaronder:

 • Grotere sensor
 • Volledige frame schietmogelijkheden
 • Controle over de ISO
 • Snellere sluitingssnelheden en focus
 • Keuze uit verschillende lenzen, waaronder echte macro en echte visogen effect

De nadelen

De nadelen van de waterproof DSLR camera komen grotendeels door de gedetailleerde besturingsmogelijkheden. Dit type camera is vaak moeilijk om te gebruiken voor een beginnende fotograaf. Andere negatieve punten die je zou moeten overwegen zijn:

 • Vaak zwaar en groot
 • Gedetailleerde besturingsopties voor ISO, sluitingssnelheden en diafragma
 • Meestal duur
 • Accessoires zijn duur
 • Onderwaterbehuizing is vereist

 

Weerbestendig, waterbestendig of onderwater camera?

Dit is ook een vraag die je jezelf zou moeten stellen. Denk na over de omgeving waar je je camera naartoe gaat nemen. Zal hij af en toe geraakt worden door wat spetters, ga je snorkelen of wil je juist duiken voor mooie onderwater opnames.

 

Weerbestendige camera

Veel compact en DSLR camera’s zijn weerbestendig. Ze kunnen tegen een kleine plets water en stromende regen. Als je camera een weerafsluiting heeft, dan wordt vaak ook voorkomen dat stof naar binnenkomt, waardoor hij over het algemeen veilig is om op het strand en in woestijnomgevingen te gebruiken. Controleer dit echter wel eerst van te voren. Deze camera’s zou je nooit onderwater moeten dompelen.

 

Waterproof camera

Zoals de naam aangeeft is het veilig om een waterproof camera volledig onder te dompelen in water. De diepte zal echter variëren per model. Als je al een camera hebt en deze onderwater wilt gebruiken, dan kan je ook een speciale behuizing hiervoor kopen.

 

Onderwatercamera

Alhoewel er speciale onderwatercamera’s zijn die veel dieper kunnen gaan dan de standaard waterproof camera, kiezen de meeste personen voor een onderwaterbehuizing voor hun bestaande camera. Het voordeel is dat je met veel onderwaterbehuizingen geweldige dieptes en zeer kwalitatieve foto en video’s kan bereiken en dit zonder de extra kosten van additionele uitrusting.

 

Nieuw of gebruikt uitkiezen?

Nadat je besloten hebt welke waterproof camera je wilt kopen, zou je moeten overwegen of een nieuw of gebruikt model beter is. Het primaire voordeel van een gebruikte camera is de veel lagere prijs. Je loopt echter wel het risico dat je mogelijk een beschadigd product koopt. Als je liever een nieuw model koopt, dan is veel minder kans op schade en als dat er wel is, dan valt dit onder de garantie, maar de prijs stijgt echter wel significant.

Beste Waterproof Camera

 

Conclusie waterproof camera kopen

De juiste waterproof camera kopen hangt volledig af van je behoeften. Je zou moeten overwegen of je gebruik kan maken van meer geavanceerde instellingsmogelijkheden en of je deze überhaupt nodig hebt. Daarnaast zou je ook moeten kijken of opties zoals afmetingen, gewicht, videomogelijkheden en mogelijkheden om meerdere lenzen te gebruiken belangrijk zijn wanneer je de juiste waterproof camera uitkiest.

We hopen dat je genoten hebt van deze koopgids en dat je met de gegeven informatie een waterproof camera kan kopen die bij je wensen en behoeften past. Veel succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in