Home Onderwatercamera Onderwater filmcamera kopen tips

Onderwater filmcamera kopen tips

0
Onderwater filmcamera kopen tips

Filmcamera’s kunnen net als alle andere elektronica niet goed tegen water, maar mensen wel. Op het gebied van filmen van het zwembad of strand kiezen de meeste mensen ervoor om hun filmcamera thuis te laten, omdat ze bang zijn dat deze kapot gaat. Gelukkig is er een kleine niche markt voor de onderwater filmcamera. In dit artikel zullen we kort de voor- en nadelen bespreken van deze modellen een aangeven waar je op moet letten.

Onderwater filmcamera TOP 10:

ACTION CAMERABESTE VOORPRIJS
GoPro Hero10 BlackBeste topklasse action camera, zonder twijfel het beste van het bestebekijk aanbieding
GoPro Hero9 BlackBeste prijs - kwaliteitbekijk aanbieding
GoPro Hero8 BlackUitstekende gopro aan een zachtere prijsbekijk aanbieding
DJI Osmo Action 3Beste alternatief voor de GoProbekijk aanbieding
DJI Pocket 2Topklasse action camera met gimbalbekijk aanbieding
Vizu Extreme X6SBeste goedkope actie camerabekijk aanbieding
GoPro MAXBeste action camera met 360 graden beeldbekijk aanbieding
ACTION CAMERABESTE VOORPRIJS
GoPro Hero10 BlackBeste topklasse action camera, zonder twijfel het beste van het bestebekijk aanbieding
GoPro Hero9 BlackBeste prijs - kwaliteitbekijk aanbieding
GoPro Hero8 BlackUitstekende gopro aan een zachtere prijsbekijk aanbieding
DJI Osmo Action 3Beste alternatief voor de GoProbekijk aanbieding
DJI Pocket 2Topklasse action camera met gimbalbekijk aanbieding
Vizu Extreme X6SBeste goedkope actie camerabekijk aanbieding
GoPro MAXBeste action camera met 360 graden beeldbekijk aanbieding

LEES OOK: Beste onderwater fotocamera TOP 10 gids

 

Onderwater filmcamera kopen gids:

Voordelen van een onderwater filmcamera

Het meest duidelijke voorbeeld is uiteraard de mogelijkheid om onderwater te gaan. De meeste onderwater onderwater filmcamera’s kunnen tot 3 meter onderwater gedompeld worden, alhoewel ze niet allemaal zo diep aankunnen. Het is belangrijk om in de gaten te houden hoe diep je kan gaan. Als je de gespecificeerde diepte overschrijd, dan kan je mogelijk de onderwater filmcamera kapot maken.

Je kan ook speciale scene modi vinden voor het onderwater filmen, wat de instellingen van je filmcamera aan zal passen aan de unieke omgeving onder de golven.

De meeste onderwater filmcamera’s kunnen niet alleen onderwater gedompeld worden, maar zijn ook afgesloten tegen vuil en stof en werken in lagere temperaturen dan standaard filmcamera’s. Sommige zijn zelfs schokbestendig en kunnen kleine valpartijen overleven dankzij de rubberen behuizing. Het zijn echt producten die je overal mee naartoe kan nemen.

 

Beperkingen van een onderwater filmcamera

Alhoewel ze een aantal duidelijke voordelen bieden, hebben onderwater filmcamera’s ook een aantal beperkingen die je zou moeten weten en in de gaten zou moeten houden.

Besturing reageert minder snel: Om te voorkomen dat water naar binnenstroomt hebben deze filmcamera’s afsluitingen en verpakkingen. In de praktijk betekent dit dat de besturing iets lastiger is.

Onderwater Filmcamera kopen

Gebrek aan keuze: Er zijn niet veel waterbestendige filmcamera’s beschikbaar op de markt, wat inhoudt dat je keuze uit features en functionaliteit enigszins beperkt is. De beste filmcamera’s die beschikbaar zijn, zijn vaak niet waterbestendige modellen.

Gebrek aan diepte: Onderwater filmcamera’s kunnen vaak niet dieper dan 3 meter onderwater gedompeld worden. Dat is prima voor een normale zwemmer, maar wanneer je graag duikt, dan is 3 meter niet genoeg.

Premium prijs: In sommige gevallen betaal je meer voor een onderwater filmcamera, dan voor een model met vergelijkbare features, maar niet waterbestendig is. Dit is echter niet het geval voor de compacte (broekzak) versies, want deze hebben dezelfde prijs, waterbestendig of niet.

 

Onderwaterbehuizingen alternatief

Als een onderwater filmcamera te gelimiteerd is voor je behoeften, dan is het goed om te weten dat sommige fabrikanten ook onderwaterbehuizingen voor hun modellen aanbieden. Een behuizing zal je je filmcamera omringen met waterdicht gegoten plastic. Behuizingen kunnen echter wel een beetje lastig zijn op het gebied van de besturingen (je kan bijvoorbeeld niet een touchscreen LCD gebruiken of toegang krijgen tot elke functie), maar ze maken het wel mogelijk om dieper te duiken dan de gemiddelde onderwater filmcamera.

Net als waterbestendige filmcamera’s zijn er niet echt veel behuizingen beschikbaar. Niet elke fabrikant van filmcamera’s biedt behuizingen en wanneer dat wel het geval is, dan is dat vaak niet voor elk individuele model (alhoewel veel behuizingen geschikt zijn voor meerdere modellen als het design vergelijkbaar is). Behuizingen zijn ook niet goedkoop, aangezien ze al snel €150 of duurder zijn, wat afhangt van het bedrijf. Desalniettemin zijn ze een optie om te overwegen. De eerste plaats waar je zou beginnen met zoeken is op de website van de fabrikant.

Beste Onderwater Filmcamera

 

Waterbestendig is niet weerbestendig

Wanneer je verschillende modellen met elkaar vergelijkt moet je onthouden dat weerbestendig niet waterbestendig is. Weerbestendig refereert aan de mogelijkheid om lichte regen te weerstaan, maar geeft niet aan dat je de filmcamera in het water kan dunken.

We hopen dat je genoten hebt van dit artikel en dat met deze tips je zoektocht iets duidelijker en makkelijker gemaakt wordt. Heb je nog andere tips die belangrijk zijn? Laat dan zeker hieronder een reactie achter, zodat andere lezers hier ook van kunnen profiteren.

LEES OOK: Beste actiecamera kopen gids

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in