polaroid cube+

In 2015 ontving Polaroid heel wat belangstelling voor haar Cube camera, een kleine, kubusvormige action camera die naast een lens, aan/uit-knop en magneet aan de onderkant een hele wereld te bieden heeft. En voor een laag prijskaartje van om en bij 100 euro kan je met de Polaroid Cube niet sukkelen. En dat is nog steeds zo dit jaar, maar dan wel voor de Polaroid Cube+.

Praktisch gezien is het ontwerp van deze actioncam gewoonweg magnifiek, maar vanwege het feit dat het toestel slechts een drietal centimeter in diameter telt kon Polaroid er geen scherm in verwerken. Daardoor is het niet mogelijk om tijdens de actie een kijkje te nemen naar de beelden die je opneemt. Gelijkaardige camera’s hebben dit akkefietje weggewerkt door deze functie te integreren in een app voor iOS of Android-toestellen, maar aangezien de Cube geen ingebouwde Wi-Fi-adapter heeft is dit niet mogelijk. En dat is dan ook het grootste minpunt van dat model.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Polaroid Cube+ als antwoord op beperking

Echter komt de Polaroid Cube+ wel met ingebouwde Wi-Fi en enkele verbeteringen ten opzichte van het originele model. Zo kan je bijvoorbeeld eindelijk timelapse-video’s en slow motion beelden maken, wat niet mogelijk was met de eerste Cube. En dat zonder grote wijzigingen in het ontwerp en voor een ietwat hoger prijskaartje, namelijk 130 euro. Wie belang hecht aan de verbeterde features, moet niet twijfelen om dat verschil in prijs voor de Polaroid Cube+ op te hoesten.

Speelt de beeldkwaliteit echter een belangrijke rol? Dan betaal je best nog een vijftigtal euro méér en kies je voor de GoPro Hero 4 Session. Dat apparaat is namelijk even klein, maar de beeldkwaliteit is gewoonweg subliem en daarbij is hij volledig waterbestendig tot op 10m. Bovendien biedt GoPro heel wat accessoires aan om je het gemakkelijk te maken.

 

Ontwerp en features

Qua features krijg je niet veel méér dan je op eerste zicht kunt zien aan de Polaroid Cube+. Met de wijde lens is het mogelijk om een groot beeldveld vast te leggen. Daarnaast is de behuizing schokbestendig en bestand tegen het weer, dus een beetje regen of sneeuw zal het toestel heus geen kwaad doen. Maar je moet natuurlijk ook niet té ver gaan.

Met een muntje kan je de cover aan de achterkant van het apparaat open peuzelen en ontdekken dat je een micro SDHC-kaartje (tot op 128GB – een kaartje van 8GB wordt meegeleverd) kan toevoegen aan het apparaat. Ook de micro USB-poort waarmee je het apparaat kan opladen en de videobeelden naar je computer kan overplaatsen, kan je hier terugvinden.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Opname-instellingen

polaroid cube+ kopen

Bij de oorspronkelijke Cube had je de keuze uit slechts twee opname-instellingen: 1080p aan 30 fps of 720p aan 60 fps. De schuifknop waarmee je dit kon wijzigen is helaas verdwenen, maar in ruil krijg je er wel een aantal extra opties voor terug. Zo kan je met de Polaroid Cube+ filmen in 1.440p aan 30 frames per seconde, vrij indrukwekkend gezien de prijs. Ook is er de optie om in 720p aan 120 fps te filmen, een optie die de liefhebbers van slow motion zeker zal kunnen smaken.

Daarnaast kan je met de Polaroid Cube+ een continue opnamemodus inschakelen. Dit betekent dat de camera de oudste beelden overschrijft wanneer het geheugen vol is, en deze zich uitstekend uitleent als dashcam in de auto.

 

Batterijcapaciteit

De batterijduur is kortom vrij beperkt. Wie aan 1080p filmt, met de Wi-Fi adapter ingeschakeld, geraakt maar net aan een uur filmen. Daarnaast is de batterij niet verwijderbaar en kan je dus geen vervangexemplaar gebruiken. Opladen gebeurd via een micro USB-poort en duurt gelukkig niet al te lang. Je kan het apparaat opladen terwijl je het gebruikt, dus je kan wel gebruik maken van een externe batterij.

 

Beeldkwaliteit

Tegenover de oorspronkelijke Cube is de beeldkwaliteit sterk verbeterd. De beelden zien er stuk scherper, gedetailleerder uit en vertonen minder artefacten. Echter kan je ze nog steeds niet bepaald geweldig noemen, en bij opnames met veel actie zien de video’s er erg onstabiel uit. En dat is dan nog wanneer je buiten met goede verlichting filmt. Breng de camera binnen de deuren of probeer ’s nachts iets op te nemen en je merkt al gauw dat de kwaliteit te wensen over laat.

Gezien de relatief lage prijs en de grootte van het apparaat, kan je natuurlijk niet veel méér verwachten. De prijs/kwaliteit blijft goed. Met de Polaroid Cube+ richt het bedrijf zich op gebruikers die manueel willen filmen en niet beschikken over een al te groot budget. En daar slaagt het bedrijf in.

 

Conclusie Polaroid Cube+ review

De Polaroid Cube+ behoudt alle pluspuntjes van de originele Cube – namelijk het design, de gebruiksvriendelijkheid en redelijke prijs – maar voegt daar nog eens Wi-Fi en een betere beeldkwaliteit aan toe. Dat gezegd zijnde: de GoPro Hero 4 Session kost slechts een vijftigtal eurotjes extra, kan sterke prestaties neerleggen en is waterbestendig zonder case. Als je beschikt over een iets groter budget, moet je zeker voor dat apparaat gaan.

Vergelijk prijzen nu bij:

RECENSIES OVERZICHT
Onze score
Vorig artikelGarmin VIRB XE Review
Volgend artikelSONY FDR-X1000V review 4K action camera
polaroid-cube-reviewDe Polaroid Cube+ behoudt alle pluspuntjes van de originele Cube – namelijk het design, de gebruiksvriendelijkheid en redelijke prijs – maar voegt daar nog eens Wi-Fi en een betere beeldkwaliteit aan toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in