360fly Review

De 360fly camera is een 360 graden action camera die schokbestendig en waterdicht is (tot 35 meter), wanneer de microfoon afgedicht is. Hij heeft ook een beschermingswaardering van IP67, wat betekent dat hij ook stofbestendig is. De 360fly camera biedt daarnaast een gezichtsveld van 360 graden horizontaal en 240 graden verticaal. Video’s kunnen bijgeschaald worden tot een standaard 16:9 formaat of een stilstaand beeld. De 360fly camera is nu beschikbaar. In deze 360fly review zullen we uitgebreid kijken wat deze camera zoal te bieden heeft.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

360fly review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Erg makkelijk om te gebruiken
 • Waterdicht, schokbestendig en stofbestendig
 • F/2.5 lens, beeldstabilisatie
 • 360 x 240 graden gezichtsveld
 • Compatibel met GoPro accessoires
 • 2 uur accuduur
 • 32GB ingebouwd geheugen

Negatief

 • Videoresolutie is 1504 x 1504 @ 27.97fps
 • Wordt niet standaard met een tripod socket of adapter geleverd (optioneel verkrijgbaar)
 • Je kan de camera niet rechtstreeks opladen zonder de dock daarvoor te hoeven gebruiken

 

Features 360fly

De 360fly camera heeft een ultra wijde fisheye lens met een diafragma van f.2.5 en een 360 x 240 graden gezichtsveld. Er is ook beeldstabilisatie en een 2,26 megapixel CMOS sensor neemt op met een resolutie van 1504 x 1504 pixels. Andere dingen die je in de camera vindt zijn een microfoon en video’s worden opgeslagen op het 32GB interne geheugen. Dit geeft je een opname capaciteit van 2 uur. De ingebouwde accu zal het twee uur uithouden.

Beste 360fly camera

De camera heeft een ingebouwde Wi-Fi en Bluetooth connectiviteit, zodat je hem kan verbinden met een Android of iOS smartphone. Met de app bestuur je de camera en je kan ook video’s downloaden en delen op social media websites en de eigen website van 360fly. Terwijl je video’s kijkt op een smartphone, kan je de kijkhoek in realtime aanpassen en je kan ook in- en uitzoomen. Tot slot kan je een opname ook zo direct mogelijk ervaren door een VR systeem zoals de Google Cardboard te gebruiken.

De 360fly heeft een zogenaamd QuickTwist systeem, wat inhoudt dat je hem bijna overal mee kan verbinden (waaronder selfie sticks). Een actioncam adapter die compatibel is met GoPro accessoires wordt meegeleverd met elke 360fly camera. Je kan de 360fly app voor iOS en Android apparaten downloaden en video’s van andere personen bekijken om te kijken hoe de kijkervaring is.

Dingen die meegeleverd worden in de doos zijn: snelstart gids, garantiekaart, USB kabel, stroom adapter, kantel mount met gebogen en vlakke bodemplaten, microfoon aansluiting en draagriem, neopreen beschermende buidel.

360fly camera

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Belangrijkste features 360fly camera

 • 2,26 megapixel sensor
 • 0,88mm ultra wijde f/2.5 fisheye lens
 • 360 x 240 graden gezichtsveld
 • Beeldstabilisatie
 • Waterdicht tot 35m / 5ATM met microfoon afdichting
 • Schokbestendig tot 1,5m, stofbestendig (IP6X)
 • 1504 x 1504 video @ 27.97fps
 • Ingebouwde mono microfoon
 • Accelerometer sensor voor oriëntatie
 • Wi-Fi en Bluetooth ingebouwd
 • Vibratie motor
 • 32GB ingebouwd geheugen

 

Besturing van de 360fly

Om de camera aan te zetten houd je simpelweg de knop op de camera ingedrukt. De camera zal vibreren om je te laten weten dat hij ingeschakeld is en de LED zal van kleur veranderen. Je kan de camera met je smartphone verbinden en hem vanaf daar besturen. Als alternatief kan je echter ook op de knop van de camera drukken om de video opname te beginnen of te eindigen. De camera voelt erg goed gebouwd aan en heeft een prettig gewicht. Met een hoekig design kan je de camera makkelijk vasthouden en het mounting systeem is erg makkelijk om te gebruiken. Je hoeft alleen maar te draaien om de camera los of vast te koppelen.

De camera wordt geleverd met een kleine USB dock waar de camera magnetisch mee verbonden wordt. Dit geeft je de mogelijkheid om de camera op te laden en met je computer te verbinden. Er zijn geen schermen of menu’s op de camera te vinden, alleen maar een simpele aan/uit start/stop knop en een LED lichtje. Het LED licht heeft een aantal verschillende kleuren die de status van de camera weergeven. Zo geeft een blauw licht onder andere aan dat je camera klaar voor gebruik is en een rode dat hij aan het opnemen is. 360fly heeft een uitgebreide gids gemaakt met meer uitgebreide informatie over de LED status.

 

Smartphone 360fly camera app

Deze app kan je gratis downloaden op de iOS en Android app stores. De eerste keer dat je de app gebruikt moet je de camera instellen.

Verbinding maken met de camera is redelijk recht toe, recht aan en het wordt aangeraden dat je de Bluetooth op je telefoon aanzet.

Als er een nieuwe firmware versie beschikbaar is voor de 360fly camera, dan zal de app het update proces automatisch uitvoeren. Het eerste ‘explore’ scherm laat je andere online 360fly video’s zien. De volgende tab laat je video’s zien die je naar je telefoon gedownload hebt en in het derde scherm kan je je profiel bekijken en je account instellingen aanpassen.

Beste 360fly Review

Met de knop in de rechterbovenhoek kan je verbinden met de camera en het live beeld of de video’s die opgeslagen zijn op je camera bekijken. Vanaf hier kan je de video’s downloaden. Je kan de camera instellingen ook aanpassen en bekijken. Zodra je de video’s naar je smartphone app hebt gedownload, kan je ze uploaden naar social media websites.

In de live beeld modus kan je de helderheid, ISO, belichting, contrast en kleurverzadiging aanpassen. Je kan ook foto’s nemen van de video op de mobiele app en de 360fly website staat vol met handige gidsen over hoe je de 360fly camera en apps gebruikt.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

360fly camera director desktop camera app

De 360fly director desktop software is een 93MB download die je op de 360fly website kan vinden. Deze heeft vier primaire schermen, waaronder camera, bibliotheek (video’s op je computer), samenvoegen en instellingen. Onder instellingen kan je de verbindingen met je Facebook, YouTube en 360fly accounts instellen. Je kan vervolgens video’s exporteren naar deze websites. Als je een video wilt uploaden naar Facebook of YouTube, dan moet de 360fly director app die video eerst verwerken. Dit kan even duren, wat afhangt van de lengte van de video.

Als je probeert om de video’s af te spelen op je computer zonder de app, dan krijg je een vierkante video te zien. Met de desktop en mobiele app kan je in- en uitzoomen tijdens het kijken van de video.

Accuduur – 360fly geeft aan dat de camera het meer dan 2 uur uit zou moeten houden. Dit is aardig goed, al heb je wel de dock nodig om de camera op te laden.

Snelheid – Het duurt ongeveer 30 seconden om de 360fly camera aan te zetten en te beginnen met opnemen. Zodra hij echter aan is, reageert hij snel als je op de opname knop op de camera of in de app drukt.

 

Prestaties 360fly camera

In dit onderdeel van deze 360fly review nemen we een kijkje naar de beeldkwaliteit prestaties van de camera.

 

360fly camera foto’s & video’s

Je kan foto’s van video’s exporteren. De makkelijkste manier om dit te doen is met de app op je smartphone, aangezien je dan een aantal verschillende output opties krijgt. Zo is er bijvoorbeeld 360 beeld, vierkant, 16:9 en panorama. Je kan ook een filter toevoegen aan de foto’s als je dat wilt.

Video – De camera neemt vierkante video’s met mono geluid met een resolutie van 1504 x 1504 op. Wanneer je afspeelt kan je inzoomen voor een 16:9 aspect ratio. De resultaten zijn redelijk goed en de stabilisatie verricht redelijk goed werk om de video stabiel te houden, zelfs op wegen die niet soepel zijn. Aangezien er zoveel in een frame zit door de ultra wijde fisheye lens, heeft de camera moeite om het volledige dynamische bereik van de scene vast te leggen. Dit is te echter te verwachten, vooral als je zowel zonnige en donkere gebieden in het beeld hebt. Hoe meer je inzoomt, hoe zachter het beeld er uit komt te zien.

Goedkoopste 360fly Review

YouTube en Facebook ondersteunen beide 360 video uploads, alleen kan je op het moment nog niet in- en uitzoomen. Dit is een beetje jammer, want controle over dit tijdens het afspelen van de video’s geeft je nog meer vermaak. De website van 360fly ondersteunt video’s van 500MB (grofweg 9 minuten vanaf de Desktop app) of langer naar andere websites. De individuele videolengte is gelimiteerd tot 9 minuten en 59 seconden. Je kan langer opnemen met de 360fly, maar video’s worden echter opgedeeld in bestanden van 9 minuten en 59 seconden.

Zodra je je video hebt geüpload naar de 360fly website heb je de optie om de video te embedden op andere websites en links te delen via Facebook, Twitter en Break. Chromatische afwijkingen zijn zichtbaar, alhoewel de camera redelijk resistent is tegen zonnestralen. De geluidskwaliteit is redelijk en wordt opgenomen in mono.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Waarde voor je geld

De 360fly is beschikbaar voor €480 met 32GB ingebouwd en is een van de weinige camera’s die direct waterdicht is. Je krijgt dus aardig goede waarde voor je geld. De dichtstbijzijnde concurrenten zijn de Kodak SP360 (€299) of de Kodak SP360 4K (€449). Andere alternatieve camera’s hebben we hieronder vermeld. We hebben ook de 360fly camera vermeld, zodat je kan zien hoe hij presteert vergeleken met andere camera’s.

 • 360fly – 360 x 240 graden, f/2.5, beeldstabilisatie, waterdicht zonder extra behuizing, €480
 • Kodak SP360 – 360 x 214 graden, f/2.8, elektronische beeldstabilisatie, weerbestendig, schokbestendig, €299
 • Kodak SP360 4K – 360 x 235 graden, f/2.8, elektronisch beeldstabilisatie, 4K video, wordt ook verkocht als dubbel pack, €449
 • Nikon KeyMission 360 – 4K, 2 lenzen, beschikbaar in oktober 2016, prijs nog onbekend
 • Ricoh Theta S – FullHD video resolutie, 2 lenzen, €399

Er zijn andere 360 graden camera’s beschikbaar, maar deze maken alleen maar foto’s en geen video’s:

 • Ricoh Theta – Foto’s, 2 lenzen, geen video
 • Panono – Foto’s, geen video

Er zijn uiteraard ook andere action camera’s beschikbaar, maar deze maken niet 360 graden video’s of foto’s.

 

Conclusie 360fly review

Aan het einde van deze 360fly review kunnen we stellen dat de 360fly camera een stijlvolle 360 action camera is die erg makkelijk om te gebruiken en direct uit de doos waterdicht is. Het is een geweldige keuze voor personen die veel reizen. De resultaten zijn goed, alhoewel je uiteraard camera’s kan vinden met een betere resolutie en het was ook fijn geweest als de geluidskwaliteit wat beter was. Voor makkelijk gebruik en direct goede resultaten doet de 360fly uitstekend werk. Hij is veel makkelijker om te gebruiken dan multi-camera oplossingen of meer gecompliceerde camera’s en video’s delen met de 360fly website, Facebook en YouTube is erg simpel. De accuduur is erg goed en de camera heeft een geweldige hoeveelheid ingebouwd geheugen om tot 2 uur lang op te nemen.

Vergelijk prijzen nu bij:

We hopen dat je genoten hebt van deze 360fly review.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in