Ricoh WG-M2 Review

De Ricoh WG-M2 is een stevige action camera die 4K video opneemt en een ultra-wijde hoek lens heeft met een heldere f/2.0 apertuur. De camera is waterbestendig tot 20 meter en is beschikbaar in oranje en zilver. In deze Ricoh WG-M2 review zullen we de camera uitgebreid onder de loep nemen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Ricoh WG-M2 review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Ultra-wijde hoek lens
 • F/2.0 lens maakt het mogelijk met tijdens weinig licht op te nemen
 • Compact en stijlvol
 • 4k (UHD) video’s opnemen
 • Ingebouwde stereo mics
 • Hoge snelheid video opname
 • Waterbestendig tot 20m

Negatief

 • Paarse kleurranden richting de randen van het frame
 • Onderwater lens bedekking zie je in wijde video’s/foto’s
 • Geen accessoires meegeleverd, zelfs geen riem

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Ricoh WG-M2 review:

Features

De Ricoh WG-M2 heeft een 8 megapixel sensor, wat voldoende is voor 4K video’s en de camera kan ook gebruikt worden voor foto’s.

De lens bestaat uit een heldere f/2.0 ultra-wijde hoek lens met een 204 graden kijkhoek. De camera neemt 4K video op met 30fps en stereo geluid. Daarnaast zijn er ook opties om in Full HD en hoge snelheid op te nemen. Je kan foto’s met 8fps maken en de camera zal 8 megapixel foto’s vastleggen.

Wanneer je de camera met de waterbestendige lens bedekking gebruikt, is hij waterbestendig tot 20 meter. Daarnaast is hij ook schokbestendig, stofbestendig en vriesbestendig.

De feature die je waarschijnlijk als eerste op zal merken wanneer je de camera voor het eerst ziet, is hoe klein hij is vergeleken met andere camera’s. Bovenop zit een 1,5-inch scherm, zodat je kan zien wat je opneemt en ook instellingen in het menu kan zien.

Vergelijk prijzen nu bij:

Ingebouwde Wi-Fi betekent dat je de camera op afstand aan kan sturen en afbeeldingen/video’s snel kan versturen en delen.

 

Belangrijkste features

 • 8 megapixel 1/2.3 CMOS sensor
 • Ultra-wijde 204° hoek lens
 • 1,5-inch LCD monitor (115k dots)
 • 4K Ultra HD video met 30fps
 • ISO 200 tot 6400 (tijdens het maken van foto’s)
 • ±2EV belichtingscompensatie
 • Waterbestendig tot 20 meter (geen behuizing vereist)
 • Schokbestendig tot 2 meter en vriesbestendig tot -10° Celsius
 • 7 selecteerbare video effect modi
 • Ingebouwde Wi-Fi
 • 8 frames per seconde continu foto’s maken
 • Multi-segment of spot metering
 • Wind onderdrukkingsmodus
 • MicroSD, SDHC, SDXC geheugenkaart slot
 • Beschikbaar in zilver en oranje

 

Gebruiksgemak Ricoh WG-M2

De Ricoh WG-M2 heeft een klein (1,5-inch) scherm aan de bovenkant. Aan de linkerkant hiervan zitten drie knoppen, namelijk aan/uit, menu en opnemen. Je moet de aan/uit knop ongeveer een seconde inhouden om de camera aan/uit te zetten. Vervolgens gebruik je de knoppen aan de andere kant van de camera om door de menu opties te scrollen. Er is een OK knop in het midden en de twee richtingsknoppen kunnen ook gebruikt worden voor de afspeel modus of om toegang te krijgen tot Wi-Fi details.

Beste Ricoh WG-M2 ReviewDe camera kan verbonden worden met een compatibel smartphone waar je Ricoh Image App op geïnstalleerd hebt. Dit maakt het mogelijk om de camera op afstand aan te sturen (en instellingen te veranderen), afbeeldingen te bekijken en video’s op te nemen en deze naar je telefoon te sturen.

De beschikbare modi bestaan uit: video, onderwater video, timelapse video, lange video opnemen, hoge snelheid video, foto, onderwater foto en burst.

Vergelijk prijzen nu bij:

Er zijn een aantal verschillende opties. Zo kan je schakelen tussen wijde en nauwe beeldhoek wanneer je Full HD video’s opneemt. Voor 4K video staat de beeldhoek vast op wijd. Tijdens het afspelen kan je frames van video’s opslaan als foto’s en video’s opdelen.

De camera voelt goed gebouwd aan en het compartiment waar je de accu en geheugenkaart vindt heeft een dubbele sluiting, zodat je deze niet per ongeluk opent onderwater.

 

Accuduur Ricoh WG-M2

Volgens de Pentax/Ricoh testresultaten is de accuduur 450 foto’s, wat geweldig is. Daarnaast kan je tot 80 minuten 4K video opnemen op de fijne instelling, alhoewel de maximale videolengte 25 minuten is. Met een vaste focus lens is er geen vertraging tijdens het opnemen, omdat je niet hoeft te wachten totdat de camera gefocust is.

 

Prestaties Ricoh WG-M2

Kleuren zijn over het algemeen oké, alhoewel de beeldkwaliteit niet zo goed is als meer normale (niet actie) digitale camera’s. Met een ultra-wijde hoek lens is er aardig wat verstoring en een fish-eye effect en we merkte vaak paarse kleurranden in de hoeken op. Met zo’n wijde lens is de kans groot dat je foto’s maakt met een veel wijder bereik tussen donker en licht. Daarnaast is het belangrijk om op te passen dat je je foto’s niet over- of onderbelicht. Het was fijn geweest als er dynamisch bereik of HDR opties beschikbaar waren. Je moet er ook voor zorgen dat er geen vingerafdrukken en viezigheid op de lens zit, aangezien de uitstekende aard van de lens het makkelijk maakt om er vlekken op te krijgen.

Goedkoopste Ricoh WG-M2 Review

Er zijn een gelimiteerd aantal witbalans instellingen beschikbaar, waaronder Auto, Outdoor en Handmatig. Wanneer je een van de onderwater modi selecteert, dan stelt de camera de witbalans voor je in en je kan dit niet handmatig aanpassen. Kleuropties bestaan onder andere uit helder, natuurlijk, zwart en wit (deze drie zijn zowel beschikbaar voor foto als video) en de volgende zijn ook beschikbaar in video modus: schaduw (vignet), bleach bypass, bold mono en hoog contrast.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

ISO ruis prestatie

Er is vrij weinig ruis bij de meeste ISO instellingen en het is een soort camera waarbij je je niet echt zorgen hoeft te maken over welke ISO instellingen gebruikt worden. Er is een goed ISO bereik, welke helemaal tot ISO 6400 gaat, wat helpt tijdens foto’s met weinig licht.

 

Video

De camera neemt 4K Ultra HD video met 30 fps, Full HD video met 60 en 30fps en hoge snelheid video met 120fps maar hiervoor wordt de resolutie wel verlaagd naar 720p. De camera heeft ingebouwde stereo mics. Wanneer je hoge snelheid video’s maakt, dan wordt het geluid goed opgenomen. Elektronische beeldstabilisatie betekent dat je de camera aardig stil moet houden als je deze vasthoudt tijdens een video, maar het zou wel moeten helpen.

 

Conclusie

De Ricoh WG-M2 is een stijlvolle en funky 4K action camera die beschikbaar is in zilver en oranje. Hij neemt video’s met een goede kwaliteit op en heeft een heldere f/2.0 lens. Dit betekent dat hij erg goed presteert tijdens omstandigheden met weinig licht. Met een scherm is het makkelijk om te zien wat je opneemt en de camera is makkelijk om te gebruiken met maar een paar knoppen aan de zijkanten. Wat meer opties was fijn geweest en extra witbalans opties zou handig zijn. Hetzelfde geldt voor meer controle over de frame rates wanneer je video’s opneemt. Als je op zoek bent naar een waterbestendige en stijlvolle action camera die 4K video met 30fps op kan nemen, dan is de WG-M2 een goede optie. Je moet mogelijk eerst wel kijken welke accessoires beschikbaar zijn, aangezien er geen enkele meegeleverd wordt.

Vergelijk prijzen nu bij:

We hopen dat je genoten hebt van deze Ricoh WG-M2 review.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in